maandag 12 juni 2017

Srefidensi on tour op 19, 24, 27 en 29 juni

Srefidensi reflecteert middels fotografie op een aantal bekende en minder bekende verhalen van de koloniale geschiedenis in aanloop naar de onafhankelijkheid van Suriname in 1975. We kijken, analyseren en zoeken naar foto’s waarin verzet en emancipatie van het Surinaamse volk zichtbaar wordt. Het onderzoek concentreert zich op fotografie waarin tekst en symboliek een belangrijke rol spelen. 

Door de combinatie van zowel historisch als autonoom beeldend onderzoek, verkent Srefidensi nieuwe verbindingen tussen fotografie en de Surinaamse geschiedenis en identiteit.

Het project richt zich op de politieke en sociale context, maar ook op de (ontstaans)geschiedenis van de foto zelf. Het onderzoek resulteert in publicaties, publieksactiviteiten en -presentaties op locatie én online.

Met bijdrage van Charl Landvreugd, Guinsy Gario, Alex van Stipriaan, Michiel van kempen, Ben Krewinkel, Cary Markerink e.a.

Het Srefidensi fotoproject is een initiatief van Sara Blokland en FOTODOK en mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Gemeente Utrecht , Amsterdams Fonds voor de kunsten, Research Center For Material Culture en het Tholenaar van Raalte Fellowship.


RESERVEREN KAN VIA INFO@FOTODOK.ORG  O.V.V. SREFIDENSI + DE TITEL VAN DE  BIJEENKOMST.

(Bron: http://srefidensifoto.org)

0 comments:

Een reactie plaatsen