dinsdag 20 juni 2017

Staatsziekenfonds heeft koopkrachtversterking toegekend aan alle ziekenhuizen

Elk personeelslid heeft Srd 375 ontvangen


Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft in opdracht van de regering de koopkrachtversterking, zoals afgesproken door de vicepresident en de minister van Financiën, toegekend aan alle ziekenhuizen in Suriname. Het gaat om de werknemers van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, ’s Lands Hospitaal, het Sint Vincentius Ziekenhuis, het Diakonessenhuis, het Mungra Medisch Centrum en het Psychiatrisch Ziekenhuis Suriname. Dit meldt het SZF vandaag, dinsdag 20 juni 2017, op haar website.

Elk personeelslid heeft Srd 375 ontvangen.

SZF-directeur Rick Kromodihardjo is opgelucht dat na intensief werkoverleg met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zaken geconcretiseerd zijn.

De fondsen zijn vanuit een beleidsmaatregel beschikbaar gesteld voor uitbetaling door het SZF. Het SZF als werkarm van de overheid en grootste zorgfinancier heeft er baat bij dat er rust is in de gezondheidssector. 'Vandaar dat wij heel blij zijn dat we door de regering in staat gesteld zijn om dit te doen', zegt Kromodihardjo.

Het SZF stelt dat de regering ondanks de precaire financiële situatie met het belang van de gezondheidszorg voor ogen alsnog de mogelijkheid heeft gevonden om de koopkrachtversterking toe te kennen.

0 comments:

Een reactie plaatsen