donderdag 22 juni 2017

Stichting 1 Voor 12 levert 6e sociale woning af in Paramaribo

Vicepresident Ashwin Adhin overhandigt sleutels aan bewoonster Shakuntala Debidien

(Bron foto: Stichting 1 Voor 12)
Voorzitter Vismale heeft bouw mogelijk gemaakt door persoonlijk fors financieel bij te springen.... - Aannemers lieten het afweten


Mevrouw Shakuntala Debidien en haar zoon hoeven niet langer op een mensonwaardige wijze te wonen, nu zij vanaf vandaag, donderdag 22 juni 2017, kunnen wonen in een woning, opgezet door stichting 1 Voor 12. Vicepresident Ashwin Adhin heeft namens de stichting de feestelijke sleuteloverdracht gedaan aan mevrouw Debidien, zo meldt 1 Voor 12 in een persbericht.


De stichting 1 voor 12 heeft middels donaties vanuit de samenleving kunnen bewerkstelligen, dat een woning voor mevrouw Debidien is gebouwd. De kosten voor het bouwen en opzetten van de woning bedroegen Srd 105.000. De bouw van de woning heeft drie maanden geduurd. De stichting heeft er eveneens ervoor gezorgd dat het huis volledig gemeubileerd aan mevrouw Debidien is afgestaan. 

Voorheen sliep de zoon in een kapotte bus en de moeder in een bouwvallig optrekje zonder adequate sanitaire voorzieningen. Enkele maanden geleden deden zij een oproep in het bekende televisieprogramma 1 Voor 12 om hulp waarna er positief op gereageerd is vanuit het Surinaams bedrijfsleven.

De bouw van de woning is echter niet over rozen gegaan. Enkele aannemers hebben het laten afweten en hebben zich niet aan hun afspraken gehouden waardoor de voorzitter van de stichting, Louis Vismale, genoodzaakt was zelf naar middelen op zoek te gaan. 'Ik heb zelf twee persoonlijke leningen genomen bij GODO en de Surinaamse Bank, om een bijdrage te leveren zodat dit huis er kan staan', zei Vismale. Hij deed daarom een dringend beroep op zijn gehoor om erop aan te dringen de stichting op de subsidielijst te plaatsen.

De vicepresident haalde aan dat hij vanaf zijn 17e met sociaal werk bezig is. 'Ik ben niet hier als vicepresident, maar als persoon. Een natie is een cultureel concept en de staat is een politiek concept; laten we proberen om toch via de staat subsidie te krijgen zonder te tornen aan de sociale bewogenheid van de samenleving', zei Adhin.

Een zeer blije mevrouw Debidien en zoon hebben hun dank uitgesproken aan een ieder die een bijdrage heeft geleverd dat zij vandaag in hun nieuwe woning kunnen trekken.

Vismale stelt, dat dit huis de 6e complete woning is welke de organisatie sinds haar bestaan heeft kunnen realiseren voor sociaal zwakkeren in Suriname.

Er is nog een sociaal zwakkere wiens woning volledig is afgebrand voor wie de stichting eveneens bezig zal zijn om een huis te bouwen. Door in aanmerking te komen voor subsidies kan er op een structurele wijze invulling worden gegeven aan dit soort noodsituaties, aldus Vismale.

0 comments:

Een reactie plaatsen