woensdag 21 juni 2017

Stichting Carmabi, Curaçao, zou gepoogd hebben UNEP 'te bewerken'

Carmabi-directeur Vermeij verzet zich tegen Landsverordening herziening Oostpunt


De mede door de overheid gesubsidieerde stichting Carmabi blijkt de organisatie te zijn die - achter de rug van de regering van Curaçao om - het United Nations Environment Programme (UNEP) trachtte te bewerken met volgens minister Suzy Camelia-Römer ‘welbewuste misinformatie’. Dit bericht vandaag, woensdag 21 juni 2017, het Antilliaans Dagblad.

Op 12 januari 2017 stuurde Carmabi-directeur Mark Vermeij een mail naar UNEP, de organisatie van de Verenigde Naties belast met Milieuprogramma’s, met als onderwerp ‘Oostpunt/Spaw/Governor’ ter voorbereiding van een UNEP-brief aan gouverneur Lucille George Wout en met kopieën aan niet minder dan vijf Nederlandse ministers en staatssecretarissen, nota bene na - zo blijkt uit de mailcorrespondentie - een gesprek met adviseurs van de gouverneur.

Het doel van Carmabi-directeur Vermeij, tevens professor aan het Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), is de door de Staten op 21 december 2016 goedgekeurde Landsverordening herziening Oostpunt niet te laten ondertekenen door de gouverneur.

0 comments:

Een reactie plaatsen