vrijdag 9 juni 2017

Surinaams team Internationale Natuurkunde Olympiade 16-24 juli in Jogyakarta (Indonesië) is bekend

Vier scholieren van Miranda Lyceum en van Hoogendoorn Atheneum op 12 juli naar Indonesië

(Bron foto: Comité Natuurkunde Olympiade Suriname)  

Het team dat Suriname zal vertegenwoordigen op de Internationale Natuurkunde Olympiade van 16 tot 24 juli in Jogyakarta (Indonesië) is bekend. Het gaat om vier scholieren van het Miranda Lyceum, Farchanda Abdoel Wahid, Simran Mokiem, Sarfaraz Muradin en Winay Nandlal, en Netanja Harlianto van het Hoogendoorn Atheneum. Dit meldt vandaag, 9 juni 2017, de Ware Tijd.

Deze scholieren hebben ook de Nationale Natuurkunde Olympiade gewonnen. Ze moesten een aantal moeilijke theoretische opgaven oplossen en een aantal practicumopdrachten uitvoeren.

Aan de eerste Olympiade ronde die plaatsvond op 11 juni vorig jaar deden 125 VWO-leerlingen mee. Hieruit werd een selectie gemaakt van 49 leerlingen die doorstroomden naar de tweede ronde. Deze leerlingen volgden een intensieve trainings- en selectietraject dat werd verzorgd door docenten van de universiteit en andere natuurkundigen.

Op basis van de prestaties in de derde ronde werd vervolgens een groep van acht finalisten geselecteerd voor de vierde finale. Hieruit werden de vijf winnaars geselecteerd.

De vijf winnaars vertrekken samen met twee begeleiders, Bing Tan en Ignaas Jimidar, op 12 juli naar Indonesië. Suriname neemt dit jaar voor de 22e keer mee aan de Internationale Olympiade. Samen met meer dan vierhonderd scholieren uit 86 andere landen zullen ze strijden om een medaille.

Ter informatie:

0 comments:

Een reactie plaatsen