donderdag 22 juni 2017

Surinaamse agrarische sector krijgt 10.4 miljoen Amerikaanse dollar van regering China

Geld bestemd voor project op areaal van 33 hectare in de Tawajari-polder


Het Nationaal Informatie Instituut, NII, meldt vandaag, donderdag 22 juni 2017, dat de Chinese regering 10,4 miljoen Amerikaanse dollar heeft geschonken aan Suriname voor een project dat ervoor moet zorgen dat de agrarische sector een flinke boost krijgt. Momenteel is een technische delegatie uit China in Suriname. 

Voor dit project is een areaal van 33 hectare uitgetrokken. Dit wordt uitgevoerd in de Tawajari-polder. Suriname heeft China gevraagd om een praktijkgericht trainingscentrum voor landbouw en bosbouw.

Verder is ook gevraagd naar koel- en vriesfaciliteiten, een packinghouse, het opzetten van een plantenkassencomplex voor het uittesten van groenten en een broederij ten behoeve van aquacultuur. 

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zegt, dat er veel voordelen te halen zijn voor ons land. Doordat de voedselproductie naar een hoger niveau kan worden getild kan Suriname een grote producent worden. Zeker voor de CARICOM liggen er mogelijkheden, omdat dit handelsblok een grote vraag heeft naar gewassen, zoals bloemkool, broccoli, komkommer en paprika, die ons land kan leveren.

0 comments:

Een reactie plaatsen