woensdag 14 juni 2017

Suriname dit jaar weer niet van de partij op Carifesta...

Minister Peneux: 'Er is geen geld voor Surinames deelname als land'De Suriname schittert door afwezigheid op Carifesta-XIII van 17 tot en met 27 augustus op Barbados, aldus bericht vandaag, woensdag 14 juni 2017, de Ware Tijd.

Robert Peneux, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, bevestigt dat er geen geld is voor Surinames deelname als land. Het wordt de tweede opeenvolgende keer dat Suriname niet officieel vertegenwoordigd is: in 2015 in Haïti en dit jaar.

Peneux heeft geen schrijven ontvangen van groepen of individuen die hebben aangegeven mee te willen doen, maar het heeft wel uit de wandelgangen gehoord dat mensen geïnteresseerd zijn. Personen of groepen die op eigen titel willen deelnemen zijn daar vrij in.


De bewindsman is zich ervan bewust dat Suriname een enorme bijdrage kan leveren aan Carifesta en staat er ook bij stil dat ons land in 2013, het grootste Carifesta ooit heeft georganiseerd.

'De begroting van het directoraat Cultuur is nog niet goedgekeurd. Bovendien, als we gaan moet het goed zijn', stelt de minister.

Hij zegt ook dat van het Carifesta-kantoor heel laat een brief is binnengekomen met de vraag of Suriname wil deelnemen. 'De uiterste inschrijfdatum van 15 mei was toen ook al verstreken.' Hij zegt dat de toenmalig directeur van Cultuur, Stanley Sidoel, geen voorbereidingen had getroffen voor eventuele deelname.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!