dinsdag 13 juni 2017

Suriname neemt waardig afscheid van oud-minister Humphrey Hildenberg

'Als de klokken luiden, ben ik veilig thuis'


In de Grote Stadskerk in Paramaribo is gisteren, maandag 12 juni 2017, afscheid genomen van oud-minister Humphrey Hildenberg. Hij werd alom geprezen voor zijn kundigheid, karakter en het vermogen om drie termijnen het staatsfinanciën in moeilijke tijden te beheren, aldus Starnieuws. 

NPS-voorzitter Gregory Rusland zei in zijn afscheidswoord, dat voor zijn nagedachtenis de financiële positie van het land hersteld moet worden, waarbij alle inkomensgroepen ontwikkelingskansen hebben. Hij roemde Hildenberg ook als een waardig lid van de NPS, die hij van 1987 tot 1992 in De Nationale Assemblee heeft vertegenwoordigd

Tussen de toespraken door bracht het mannenkoor Harmonie nummers ten gehore. Hildenberg maakte deel uit van dit mannenkoor. Hij is te Marius Rust met staatseer begraven. 

Namens het ministerie van Financiën sprak Adeline Wijnerman lovende woorden uit over Hildenberg. Zij heeft als de toenmalig directrice van het ministerie nauw met Hildenberg samengewerkt.Oud-president en gewezen NPS-voorzitter Ronald Venetiaan memoreerde dat Suriname drie termijnen heeft kunnen profiteren van de talenten van Hildenberg. Hij beheerde de geldtrommel van de Staat, in voor bestuurders, land en volk zeer moeilijke jaren. Hij moest in die periode steeds goed nagaan hoe de aanvragen van financiering te beoordelen op basis van beschikbare en te verwachten middelen. 'De kreet sky is the limit is een illusie van slechte bestuurders', zei Venetiaan.

Hij merkte op dat het pad van de oud-minister niet over rozen is gegaan. 'Hij heeft ook te maken gehad met openlijke tegenwerking, sabotage en corrupte medewerkers en particulieren. Hij heeft hen ook streng voor bestraffing voorgedragen. Hier op aarde wordt getreurd om het verlies, wat zijn prestaties betreft, ga gerust in vrede. Daarboven zal er geen limiet zijn aan goeds dat je ten deel kan vallen.'

Venetiaan sprak de hoop uit, dat het bewaarheid wordt wat in de advertenties staat. 'Als de klokken luiden, ben ik veilig thuis'.

0 comments:

Een reactie plaatsen