dinsdag 20 juni 2017

Suriname verspeelt 8 miljoen euro voor projecten ministerie van Justitie en Politie

Suriname laat verstek gaan bij tribunaal in Guyana ter verdediging EU-Cariforum Country Programme-project


Suriname is niet verschenen voor het tribunaal in Guyana om de derde, tevens laatste, fase van het EU-Cariforum Country Programme-project te verdedigen, dat door het ministerie van Justitie en Politie was ingediend. Een ander land zal de plaats van Suriname innemen. Het gevolg hiervan is dat de financiering van projecten ten behoeve van de rechterlijke macht, hangjongeren, jeugddetentie en wetgeving niet doorgaat. 

Dit zegt ex-minister van Justitie en Politie Jennifer van Dijk-Silos vandaag, dinsdag 20 juni 2017, in de Ware Tijd.

Suriname heeft niemand afgevaardigd om het country-project eerder deze maand te verdedigen en was ook niet aanwezig op het forum. Als deze laatste fase zou zijn voldaan zou er aanspraak gemaakt kunnen worden op acht miljoen euro uit de pot van 24 miljoen. Het betreft een drielandenproject waaraan Suriname samen met Guyana en Trinidad & Tobago deelnam. De verdediging van de eerste en de tweede fase van het drielandenproject, die merendeel een lobby inhield in respectievelijk Santo Domingo en Brussel, was door Van Dijk-Silos succesvol verdedigd.

Het uitzetten van Suriname noemt zij een tegenslag voor onder meer de rechterlijke macht, maar in het bijzonder voor het gehele justitiële apparaat. De ex-bewindsvrouwe hekelt, dat er geen voortzetting van beleid is. 'Discontinuering van beleid maakt Suriname dood. Goede dingen moeten voortgang vinden al is het van de politieke tegenstander.'

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!