donderdag 22 juni 2017

Tariefsverhoging van 40% bus- en boothouders schoolvervoer en voor NVB

Organisatie van Bushouders had 136% verhoging gevraagd...

Bestand van trajecten wordt opgeschoond; Staat geeft nu geld uit voor trajecten waar geen bussen rijden


Bus- en boothouders die leerlingen en leerkrachten vervoeren en die van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) krijgen voorlopig een tariefsverhoging van 40 procent. De verhoging gaat eind augustus in. Dat staat in een principeovereenkomst die gisteren is getekend door Kenneth Themen, voorzitter van Organisatie van Bushouders (OBS) en minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C). Daarin staat dat partijen door zullen onderhandelen, totdat partijen helemaal tevreden zijn, aldus vandaag, donderdag 22 juni 2017, de Ware Tijd.

Raoul Swedo, hoofdvoorlichter van OWT en C, zegt dat het niet bekend is wanneer de OBS en het ministerie hiervoor weer om de tafel zullen zitten.

Verder staat in de overeenkomst, dat de verhoging met terugwerkende kracht zal worden uitbetaald vanaf 1 mei 2016. Dat zal uiterlijk 31 december in kavels betaald worden.

De OBS staat ook op een lijn met de overheid over de opschoning van het bestand van trajecten. De staat geeft geld uit voor trajecten waar geen bussen rijden. OBS-secretaris Radjesh Orie bevestigt dat de transporteurs een voorlopige aanpassing krijgen, maar hij wil hierover niet veel uitweiden, omdat dat besproken zal worden in een algemene ledenvergadering. 'We willen al twee jaar een verhoging en het bestuur kan zich voorlopig vinden in deze verhoging', zegt Orie.

De bushoudersorganisatie had 136% verhoging gevraagd. Ze had vrijdag nog even actie gevoerd, waardoor het schoolvervoer evenals transport van het NVB was lamgelegd. Men was het niet eens met het tariefvoorstel van de overheid, omdat ze dit te laag vinden.

0 comments:

Een reactie plaatsen