zaterdag 3 juni 2017

'Tentamenwerken worden verkocht voor gigantische bedragen van tussen de 10.000 en 15.000 euro'

'Minister zal veiligheid op examens ingaande het schooljaar 2017-2018 opvoeren'


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) betreurt het ten zeerste, dat er een zwendel met tentamenwerken gaande is op verschillende middelbare scholen. Het was VHP-Assembleelid Dew Sharman die deze kwestie donderdag onder de aandacht bracht van het parlement, aldus 2 juni 2017 het Dagblad Suriname. 

Tijdens het vragenuurtje voerde de parlementariër aan, dat de tentamenwerken worden verkocht voor gigantische bedragen van tussen de 10.000 tot 15.000 euro. Het zijn volgens hem leerkrachten die via tussenpersonen de werkstukken aan de studenten aanbieden.

'Door kordaat optreden hebben wij nu een nieuw werk ingesteld en de minister zal de veiligheid op examens ingaande het schooljaar 2017-2018 zodanig opvoeren dat niemand een werk onder ogen krijgt', was de reactie van de bewindsman.

Sharman vindt dat deze handeling ervoor zorgt, dat de maatschappij nog minder de nodige deskundigheid in de toekomst zal krijgen. 'Voor bepaalde studies in dit land worden hoge toelatingseisen gesteld. Hierdoor zijn studenten wel geneigd om deze hoge bedragen neer te tellen om zo gemakkelijk de hoge cijfers binnen te krijgen. U begrijpt, dat het heel vaak gaat om kinderen van gegoede ouders, want kinderen die niet eens de bus kunnen betalen zullen niet in staat zijn dit soort dingen te doen', aldus Sharman.

0 comments:

Een reactie plaatsen