vrijdag 30 juni 2017

Titan Petrochemicals Group Ltd, dochter Guangdong Zhenrong Energy, bouwt LNG-terminal bij Bullenbaai, Curaçao

Titan na openbare aanbesteding als beste uit de bus gekomen


Titan Petrochemicals Group Ltd, een dochteronderneming van Guangdong Zhenrong Energy, zal de LNG-terminal bij Bullenbaai bouwen. Dat zegt Aubrich Bakhuis, waarnemend voorzitter van het Multidisciplinair Projectteam MDPT, vandaag, vrijdag 30 juni 2017, in het Antilliaans Dagblad. Titan is na een openbare aanbesteding als beste uit de bus gekomen. 

Bakhuis verklaarde, dat het voor Curaçao gunstig kan uitpakken dat zowel de modernisering van de raffinaderij, waarvoor het land een Heads of Agreement met GZE tekende, als de bouw van de LNG-terminal, onder dezelfde maatschappij vallen.

'In het geval dat een andere maatschappij dan GZE de LNG-terminal zou bouwen, zou dat beteken dat er tussen de exploitant en deze partij onderhandeld moet worden over de garanties voor de levering van gas bijvoorbeeld. Nu alles onder dezelfde maatschappij valt, is het gemakkelijker voor Titan en GZE om onderling afspraken te maken. Dat is uiteindelijk voordelig voor het land omdat je als het ware twee voor de prijs van één krijgt', aldus Bakhuis.

0 comments:

Een reactie plaatsen