maandag 12 juni 2017

Twee mannen in Sao Bernardo do Campo, Brazilië, tatoeëren 'ik ben een dief' op voorhoofd tiener

Daders plaatsen video op internet van tatoeëren 17-jarige vermeende fietsendief


De Braziliaanse politie heeft in Sao Bernardo do Campo, in de deelstaat Sao Paulo, twee mannen gearresteerd die de woorden 'ik ben een dief' op het voorhoofd van een tiener tatoeëerden. De twee verdachten zeggen, aldus vandaag, maandag 12 juni 2017, de BBC - die zich baseert op een bericht in Folha de S. Paulo -  dat de zeventienjarige jongen probeerde een fiets te stelen. 

Het slachtoffer ontkent dat. De mannen van 27 en 29 jaar hebben bekend dat ze de boodschap achterlieten op het hoofd van de jongen. Die was bedoeld als 'straf'.

De politie kwam het duo op het spoor doordat ze via internet een video deelden waarop te zien was hoe ze het slachtoffer tatoeëerden. Het slachtoffer zei tegen lokale media, dat hij in een dronken bui struikelde over de fiets. Daarop bonden de mannen hem vast en namen ze hem mee.
Op de videobeelden is te zien hoe de bange tiener in een stoel zit terwijl de cameraman hem lachend laat weten: 'Dit gaat pijn doen.' Sympathisanten zijn via internet een actie begonnen om geld op te halen voor de tiener, zodat hij de tatoeage kan laten verwijderen.(Red. De Surinaamse Krant/BBC/Folha de S. Paulo/Twitter/Daily Mail/De Telegraaf)

0 comments:

Een reactie plaatsen