vrijdag 16 juni 2017

Twee mijnwerkers al week opgesloten in Mandalay Resources Cerro Bayo in Chili

Onbekend of vermiste mijnwerkers Enrique Ojeda (34) en Jorge Sánchez (25) nog in leven zijnZware sneeuwval in Chili's zuidelijke regio Aysén heeft inspanningen bemoeilijkt om twee mijnwerkers die al een week opgesloten zitten in de Mandalay Resources-mijn, nadat de sectie waarin ze werkzaam waren overstroomd was, aldus Mining.com vrijdag 16 juni 2017. Het Canadese bedrijf zei op 9 juni, dat een landverschuiving in een gedeelte van de Delia-mijn, onderdeel van het Goud & Zilver-complex van Cerro Bayo, de overstroming veroorzaakte van een nabijgelegen meer, waardoor twee werknemers ondergronds werden opgesloten.

Het is onbekend of de vermiste mijnwerkers, Enrique Ojeda (34) en Jorge Sánchez (25), nog steeds in leven zijn, aangezien de autoriteiten niet in contact kan komen met ze. Reddingswerkers geloven dat ze een noodopvang hebben kunnen bereiken, die ongeveer 200 meter onder de grond ligt en ongeveer 50 meter van waar de grondverschuiving plaatsvond, meldde de lokale nieuwswebsite El Mostrador.Zij voegden eraan toe, dat inspanningen zich concentreren op het omleiden van het water en op het proberen contact te maken met de noodopvang, omdat de mijnwerkers nog minder dan drie dagen lucht hebben.

Mandalay's aandelen zijn sinds het ongeval bijna 20% gedaald en zijn van eigenaren aan het wisselen. Vrijdag in Toronto bijna 7% lager dan de sluitingsprijs op donderdag, bij 42,5 Canadese cent om een uur 's middags.

De gebeurtenis herinnert aan het mijnongeluk in het noorden van Chili in 2010, toen 33 mijnwerkers wereldnieuws werden, nadat ze meer dan drie maanden in een noodruimte hadden overleefd voordat ze gered werden.


Mandalay zei donderdag, dat het 'alles wat mogelijk' is doet om de twee mijnwerkers te lokaliseren en wees erop, dat de aanwezigheid van water en 'verstoord materiaal' de taak 'extreem ingewikkeld' heeft gemaakt.

De Cerro Bayo mijn, die in 2016 ongeveer 14.000 ounces goud en 1,7 miljoen ounces zilver produceerde, is gelegen in de Chileense regio Aysén, het minst bevolkte gebied van het land, maar met een overvloed aan meren en gletsjers.(Red. De Surinaamse Krant/Mining.com/Twitter)0 comments:

Een reactie plaatsen