donderdag 1 juni 2017

Tweeling geboren bij gouden leeuwapen in Apenheul te Apeldoorn

Dierenpark werkt mee aan project om gouden leeuwapen terug te zetten in regenwoud van BraziliëOpnieuw geboortenieuws uit Apenheul: er is een tweeling bij de gouden leeuwapen (Leontopithecus rosalia) geboren. De twee kleintjes zijn al direct voor het publiek te zien, veilig vastgeklampt aan hun vader of moeder, aldus Apenheul donderdag 1 juni 2017.

De ouders van de tweeling, Frio en Feia, verhuisden in de zomer van 2015 naar Apenheul. Voor hen is het de eerste keer dat ze vader en moeder zijn geworden van een gezonde tweeling. Bij gouden leeuwapen is het gebruikelijk dat ze tweelingen krijgen. De kinderen helpen hun ouders met de opvoeding van de kleintjes. De pasgeboren tweeling zal later dus een belangrijke rol gaan spelen bij het grootbrengen van hun - hopelijk - toekomstige broertjes en zusjes.

Gouden leeuwapen spelen een speciale rol in de geschiedenis van Apenheul. Zo heeft het Apeldoornse dierenpark met andere dierentuinen meegewerkt aan een project om gouden leeuwapen terug te zetten in het wild.

Met succes: in het regenwoud van Brazilië lopen nakomelingen van gouden leeuwapen uit Apenheul rond.

0 comments:

Een reactie plaatsen