donderdag 1 juni 2017

Uitbaggerproject Surinamerivier hangt na vele jaren nog steeds boven rivier

Nederlands baggerbedrijf De Boer - Dutch Dredging dient weer voorstel in


Ondanks het feit, dat Suriname al minstens tien jaar treuzelt met het uitbaggeren van de Suriname- en Nickerierivier, blijven buitenlandse investeerders enthousiast. Zowel de Nederlandse Rabobank en kredietverzekeraar Artradius als De Surinaamsche Bank is nog altijd bereid de operatie te financieren. 

meest Het recente plan om te baggeren, in samenwerking met genoemde financiers en het Nederlandse baggerbedrijf De Boer - Dutch Dredging in Sliedrecht, is in 2014 te elfder ure aangehouden door de regering. In dat jaar raakte Suriname in een economische crisis.

De baggeraar heeft gisteren opnieuw een projectvoorstel ingediend bij het Kabinet van de President in de hoop dat de onderneming alsnog uitgevoerd zal worden. Dit is door een woordvoerder van het bedrijf vandaag, donderdag 1 juni 2017, in de Ware Tijd bevestigd.

President Desi Bouterse benadrukte in zijn Jaarrede voor het dienstjaar 2017, dat de regering dit project, 'dat direct uitvoerbaar is', zo snel mogelijk wil oppakken. 'De tegenvallende economische ontwikkelingen hebben het uitvoeren van het project in het dienstjaar 2016 moeilijk gemaakt. Wij hebben hierdoor een achterstand opgelopen. In dit dienstjaar, met de nodige beschikbare financiering, kunnen wij weer aan de slag. Met deze nieuwe situatie kan het uitbaggeren van de Suriname- en Nickerierivier wederom als direct uitvoerbare projecten van stal gehaald worden', zei hij.

Het uitdiepen van de vaargeulen zal de toegang voor schepen met een grotere vrachtcapaciteit vergroten. Suriname zal ook in staat zijn om grote cruiseschepen, die doorgaans langs de kust varen in de regio, te lokken.

Lees ook 'Baggerproject Surinamerivier kent lange geschiedenis', 2 januari 2013.

0 comments:

Een reactie plaatsen