dinsdag 27 juni 2017

Uruguay wordt vijfde markt voor Starbucks Coffee Company/Alsea in Latijns-Amerika

Eerste Starbucks in Uruguay wordt begin 2018 in Montevideo geopend


Starbucks Coffee Company heeft op 26 juni een nieuwe licentieovereenkomst aangekondigd met haar strategische Mexicaanse partner Alsea, een toonaangevend restaurantbedrijf in Latijns-Amerika en Spanje, zo bericht vandaag, dinsdag 27 juni 2017, de Amerikaanse nieuwswebsite Financial in Georgia.

De overeenkomst verleent Alsea de exclusieve rechten om Starbucks-winkels in Uruguay te ontwikkelen en te runnen, met de eerste winkel die begin 2018 in Montevideo wordt geopend. Starbucks en Alsea hebben sinds 2002 samengewerkt, en bedienen vandaag de dag miljoenen klanten in Mexico, Argentinië, Chili en Colombia in 841 Starbucks-winkels en hebben meer dan 10.500 werknemers in dienst. Uruguay wordt de vijfde markt in dit partnerschap en de 18e markt van Starbucks in de regio Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.


'We zijn verheugd over de kans om de Starbucks Experience naar klanten in Uruguay te brengen - een cruciale opkomende markt als we doorgaan met onze expansie in Zuid-Amerika', zei Ricardo Rico, algemeen directeur en vice-president van Starbucks Latin America. 'Als we het merk voor verdere groei positioneren, blijft Alsea een waardevolle strategische partner in de regio, omdat we een gedisciplineerde en winstgevende groei volgen op een manier die lokale culturen en koffie-tradities bekend is.'

Alsea, een van de toonaangevende restaurantbedrijven van wereldwijde merken in de snelle service, koffieshop, casual en familie-segmenten, heeft een gediversifieerde portefeuille waaronder Starbucks, Domino's Pizza, Burger King, Chili's, California Pizza Kitchen, P.F. Chang's, Italianni's, The Cheesecake Factory, Vips, El Portón, Archie's, Foster's Hollywood, LAVACA en Cañas en Tapas. Het bedrijf heeft meer dan 3.200 winkels en heeft meer dan 67.000 medewerkers in Mexico, Argentinië, Chili, Colombia, Brazilië en Spanje. De nieuwe overeenkomst met Starbucks vertegenwoordigt ook Alsea's eerste zaak in Uruguay, die volgens Starbucks een kritische zakelijke kans vertegenwoordigt in een nieuwe Zuid-Amerikaanse markt, aldus Starbucks.

'Ik ben verheugd aan te kondigen dat Alsea in een nieuwe markt stapt, Uruguay, waarmee we doorgaan met onze stevige groeistrategie, waardoor de aanwezigheid van onze merken in de regio wordt versterkt', aldus Federico Tejado, Chief Executive Officer van Alsea International . 'We zullen voortbouwen op onze kennis van het Starbucks merk, waar we al 15 jaar mee werken en waarvan momenteel 841 winkels in vier landen zijn.'

Sinds Starbucks is gestart in Latijns-Amerika is het bedrijf gegroeid tot meer dan 1.100 winkels met meer dan 13.000 partners (werknemers) in 16 markten, waarvan 15 door vertrouwde licentiepartners worden geëxploiteerd. Starbucks zal in het najaar van 2017 openen op Jamaica en in Uruguay in het begin van 2018.

(Red. De Surinaamse Krant/Financial)

0 comments:

Een reactie plaatsen