donderdag 29 juni 2017

Uruguayaanse fabriek van Japanse airbagfabrikant Takata blijft operationeel

Japans bedrijf in ongenade gevallen door schandalen veroorzaakt door gebreken in haar airbags


De Uruguayaanse fabriek van de Japanse airbagfabrikant Takata, die in de Verenigde Staten en Japan faillissementsbescherming heeft gevraagd, zal normaal blijven functioneren, verklaarde Takata Uruguay manager José Enrique Alonso, aldus MercoPress, South Atlantic News Agency, vandaag, donderdag 29 juni 2017.

Meer dan 300.000 airbags worden elke maand in Uruguay geproduceerd en de fabriek 'is volledig bereid om de groei van Takata Brazilië te begeleiden', aldus Alonso. Het merendeel van de lokale productie is bestemd voor de automobielindustrie van het buurland.


Het Japanse bedrijf viel in ongenade als gevolg van schandalen veroorzaakt door frauduleuze gebreken in haar airbags, waardoor het te kampen krijgt met tientallen miljarden dollars in kosten en passiva die voortkomen uit bijna een decennium van rechtszaken. 
De totale passiva van Takata worden geschat op 15 miljard dollar. 

De airbag worden in verband gebracht met ten minste 16 overlijdens en 180 verwondingen wereldwijd. Takata heeft toegegeven, dat zij al ongeveer 125 miljoen voertuigen wereldwijd in 2019 verwacht.'We zoeken de kwaliteit en het concurrentievermogen met betrekking tot de producten die zijn vervaardigd in Takata Uruguay, waarmee we zien dat ons bedrijf wereldwijd concurreert  met andere leveranciers in een zeer concurrerende markt', voegt Alonso toe. 

'We bevestigen dat Takata-eenheden in Brazilië en Uruguay geen gerechtelijk herstel zullen ondergaan', aldus het bedrijf via een persbericht.

In de VS bereikte Takata begin dit jaar een schikking van 1 miljard dollar (zo’n 890 miljoen euro) met het ministerie van Justitie. 850 miljoen dollar daarvan ging naar de autofabrikanten die de gevaarlijke airbags in hun wagens hadden gemonteerd en 125 miljoen was bestemd voor slachtoffers. De overige 25 miljoen dollar was een boete: Takata wist namelijk al zo’n tien jaar dat de airbags mogelijk ondeugdelijk waren, maar ging desondanks door met de productie.

(Red. De Surinaamse Krant/MercoPress)

0 comments:

Een reactie plaatsen