zaterdag 10 juni 2017

Vader Sherlana Chatta komt terug op eerdere verklaring: 'Geen sprake van diefstal geld'

Motief voor zelfmoord 18-jarig meisje is nog een vraagteken


M. Chatta, vader van de 18-jarige Sherlana Chatta, is teruggekomen op zijn eerder afgelegde verklaringen. De man heeft bij zijn nader verhoor bij de recherche van de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname aangegeven, dat het geld dat hij als vermist had opgegeven teruggevonden is in de koelkast in de woning door zijn zoon. 

Waarom Chatta gelijk na de vondst de politie niet hiervan op de hoogte had gesteld, is niet bekend. Dit bevestigt commissaris Guno Roosenhoff vrijdag 9 juni 2017 in het Dagblad Suriname.

Tot nu toe heeft het Forensische Opsporingsteam duidelijke sporen van zelfmoord aangetroffen bij het slachtoffer en de plaats van het delict. Waar die sporen uit bestaan is nog niet bekendgemaakt. Naast het dode meisje lag een jachtgeweer, maar volgens de vader wist zij daar niet mee om te gaan.

Op 29 mei werd het lichaam van de 18-jarige studente aangetroffen in haar woning aan de Kwikstraat. Op basis van de verklaring van vader Chatta werd in eerste instantie gedacht dat er sprake was van roofmoord. Volgens de vader van het slachtoffer miste hij een geldbedrag van 120.000 Amerikaanse dollar en Srd 80.000 uit zijn woning.

Uit het politieonderzoek is gebleken, dat het slachtoffer voor het incident de harde schijf uit de camerabox heeft verwijderd en deze op het erf in een vuilniszak heeft geplaatst. Deze handelingen zijn vastgelegd op de beveiligingscamera van een buurman. Het meisje heeft zelf de harde schijf in de vuilniston gegooid. Het motief waarom het meisje  zelfmoord heeft gepleegd, is nog een vraagteken.

Sherlana werd afgelopen zondag begraven.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!