zondag 25 juni 2017

Vakbondsleider Valies: 'Een heleboel zaken die om oplossing vragen, blijven maar liggen'

'Wij zijn niet van plan deze houding van de regering langer te accepteren'

BvL- en ALS-leden woensdag 28 juni in vergadering bijeen


De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) zijn er verontwaardigd over, dat de regering niet met hen communiceert. Veel vraagstukken zijn onaangeroerd gebleven. De BvL en ALS zullen woensdag, tijdens schooltijd, een algemene ledenvergadering houden (zie hierna). 

De stand van zaken over de herwaardering en de verder te nemen stappen, zijn de agendapunten waar het om gaat op deze vergadering.

Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS, zegt vandaag, zondag 25 juni 2017, op Starnieuws, dat sinds de brief van vicepresident Ashwin Adhin over het hervatten van het werk, niets meer is gebeurd. 'Een heleboel zaken die om een oplossing vragen, blijven maar liggen. Wij zijn niet van plan deze houding van de regering langer te accepteren.'


De leden en sympathisanten van de BvL en ALS is gevraagd om woensdagochtend om tien uur de school te verlaten, zodat zij op tijd zijn voor de vergadering die om elf uur begint in Mata Gauri.

De stand van zaken zal worden besproken. Daarna zullen de leden een standpunt moeten innemen over de verder te ondernemen stappen.

Valies stelt, dat de besturen van de vakbonden genoodzaakt zijn om hun leden te raadplegen. Het gaat om cruciale zaken waarbij de leden zullen moeten bepalen hoe deze afgedwongen zullen worden. Zo kan het in elk geval niet verder gaan, zegt Valies.

Om de scholieren niet te duperen was besloten, na de brief van de vicepresident, om de acties op te schorten. De regering is echter de toezeggingen niet nagekomen, stelt Valies.

0 comments:

Een reactie plaatsen