woensdag 7 juni 2017

Veiligheidsadviseur president Bouterse, Linscheer, spant Kort Geding tegen Van der San aan

Van der San uitte ernstige beschuldigingen en verdachtmakingen richting Linscheer


Melvin Linscheer, veiligheidsadviseur van de president en voormalig directeur van het Bureau Nationale Veiligheid (BNV), spant een Kort Geding aan tegen Eugene van der San, naar aanleiding van zijn ‘ernstige beschuldigingen en verdachtmakingen’ die Van der San maandag tijdens een persconferentie uitte. Dat maakte Linscheer vandaag, woensdag 7 juni 2017, bekend tijdens een persconferentie, aldus Starnieuws. 

Linscheer heeft aangegeven, dat het pertinent onwaar is dat hij informatie over nationale veiligheid, het ministerie van Justitie en Politie, de minister of criminaliteitsbestrijdingsplannen heeft verstrekt aan personen die niet geclassificeerd zijn die te ontvangen. Hij onderhoudt geen duistere relatie met VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi.


Linscheer merkte op, dat hij in feite aangehouden zou moeten worden op basis van de verregaande beschuldigingen die minister Van der San heeft gedaan op de persconferentie. Aangezien deze kwestie zo serieus is, heeft Linscheer besloten naar de rechter in Kort Geding te stappen.

Linscheer wilde niet verder ingaan op deze kwestie, omdat hij de rechter diverse zaken zal voorleggen. Hij voerde aan zijn strategie niet prijs te kunnen geven.

De topveiligheidsadviseur zei verder, dat hij voor eenieder een open deur heeft. Met Santokhi heeft hij ruim twintig jaar nationaal en internationaal geopereerd. Indien hij Santokhi nodig heeft, kan hij hem gewoon bellen en omgekeerd. De VHP-voorzitter wordt op het kabinet ontvangen en niet ergens stiekem in een bar. Linscheer deelde mee dat hij een carrière van ruim 36 jaar heeft. Een voorwaarde bij zijn baan is dat er geen beperkingen zijn in communicatie met wie dan ook.

0 comments:

Een reactie plaatsen