maandag 19 juni 2017

Venezolaanse mensenrechtenombudsman Tarek William Saab beschuldigt rechtse oppositie van aanvallen en bedreiging

Groep mensen met vlaggen oppositiepartij Primero Justicia vallen familie Saab aan en dreigen woning in brand te steken


Hij zei officieel, dat hij doelwit is, omdat hij niet de democratie en vrede in Venezuela verdedigt. De mensenrechtenombudsman van Venezuela, Tarek William Saab, beschuldigt de rechtse oppositie van het land, die de afgelopen twee maanden protesten tegen de regering heeft georganiseerd die vaak gewelddadig zijn geweest, achter recente aanvallen en bedreigingen tegen zijn familie te zitten, aldus TeleSUR vandaag, maandag 19 juni 2017.

Saab zei zaterdag, dat zo'n dertig mensen, die vlaggen van de oppositiepartij Primero Justicia droegen, zijn familie in de oostelijke stad El Tigre hebben aangevallen en dreigden hun huis te verbranden. De ambtenaar zei tegen VTV-televisie, dat de aanvallers zeiden: 'De volgende keer zullen we het huis van Tarek William Saab verbranden, ongeacht wie er binnen zit.' 
Saab beschuldigde het nationale leiderschap van oppositiepartij Primero Justicia, waar oppositieleider Henrique Capriles en het nationale parlementslid Julio Borges onderdeel van uitmaken, van de aanval. Saab zei, dat ze verantwoordelijk zijn voor wat er met zijn familie gebeurt 'overal in Venezuela'.

Hij zei van mening te zijn, dat de aanvallen verband houden met zijn werk als een 'verdediger van mensen en als president van de Burgermacht (Citizen Power), als een waarborg voor vrede in dit land'. De Burgermacht is Venezuela's vijfde tak van de overheid, samen met de uitvoerende, wetgevende, gerechtelijke en electorale sectoren.

Hij voegde eraan toe, dat hij gelooft doelwit te zijn, 'omdat ik me niet heb geleend voor een institutionele staatsgreep, ik mezelf niet heb geleend om het anti-democratische sectoren te vergemakkelijken met een brug naar een burgeroorlog in dit land, en voor de sterke positie die ik heb gehandhaafd in de verdediging van democratische gerechtigheid, de Grondwet en de wet.'

De ombudsman zei, dat het incident zich voordeed nadat hij had aangekondigd, dat advocaat-generaal Luisa Ortega geen bezwaar heeft gemaakt tegen de benoeming van een groep rechters waarvan ze vandaag beweert, dat die zouden moeten worden ontslagen in een poging om de oproep voor de Nationale Constiturende Assemblee te blokkeren. Ortega heeft gezegd, dat de betrokken rechters in een onregelmatige procedure zijn gekozen, met goedkeuring van het bureau van de Ombudsman.

President Nicolas Maduro roept op tot een nationale constituerende vergadering door middel van democratische verkiezingen om vertegenwoordigers te selecteren, om de politieke crisis in het land te verlichten en een einde te maken aan de golf van protesten van de oppositie, die tot de dood van tenminste 84 mensen hebben geleid.

(Red. De Surinaamse Krant/TeleSUR/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen