vrijdag 23 juni 2017

Venezolaanse president Nicolas Maduro zinspeelt op gesprek met Amerikaanse collega Trump

'We zijn ... klaar om met iedereen te praten ... waaronder de Amerikaanse regering'


De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft zijn bereidheid om discussies met zijn Amerikaanse tegenhanger Donald Trump te starten weer uitgesproken. Maduro zei dat talrijke gesprekken al goedgekeurd zijn, aldus vandaag, vrijdag 23 juni 2017, TeleSUR. 

'We zijn ... klaar om met iedereen te praten ... waaronder de Amerikaanse regering. Ze hebben om belangrijke vergaderingen op zeer hoog niveau gevraagd, ik zal ze nog niet bekend maken of melden. Ik heb die bijeenkomsten goedgekeurd', zei de president.

Sprekend tegen de ministerraad in het presidentieel paleis verklaarde Maduro, dat hij Trump zou kunnen ontmoeten als de Amerikaanse president in staat zou zijn de 'waarheid van Venezuela' te kunnen zien. 'Als president Donald Trump erin slaagt te visualiseren met een halo van licht ... de waarheid van Venezuela, dan kon ik zelfs ooit eens met hem praten. Daarmee zeg ik alles, zodat je ons hart ziet waar het is en hoe goed het klopt. Voornemens en goede wil.'

De betrekkingen tussen de twee naties blijven gespannen. Caracas beschuldigt de Verenigde Staten ervan om een ​​staatsgreep tegen Maduro te stimuleren, terwijl Washington het Bolivariaanse land als een 'buitengewone bedreiging' voor haar veiligheid ziet.

De Venezolaanse president herhaalde ook zijn aanbod van dialoog aan oppositiegroepen in zijn land. Vorige pogingen tot face-to-face gesprekken zijn mislukt en nu hebben de oppositieleiders geweigerd om met de uitvoerende macht te praten, in plaats daarvan blijven ze de straat opgaan om te demonstreren, demonstraties die steeds gewelddadiger worden..

Maduro herhaalde, dat een groep landen uit de Gemeenschap van Latijns-Amerika en de Caribische Staten, zonder ze te noemen, waren uitgenodigd naar Venezuela 'om te zien of ze een dialoog met de oppositie zouden kunnen beginnen', hoewel hij erkende dat 'het niet makkelijk is'.

 (Red. De Surinaamse Krant/TeleSUR)

0 comments:

Een reactie plaatsen