vrijdag 16 juni 2017

Venezuela reageert op Pence: 'Amerikaans 'extremisme' en 'militarisme' bedreigen de mensheid'

'Hier zal er geen gringo, Yankee, imperialistische interventie zijn'


'Halen jullie je neuzen uit Venezuela ... hier zal er geen gringo, Yankee, imperialistische interventie zijn', vuurde president Maduro terug naar de Amerikaanse vicepresident. In reactie op de recente verklaringen van de VS-vicepresident, dat 'democratie ondermijnd' wordt in Venezuela, hebben de Venezolaanse president Nicolas Maduro en minister van Buitenlandse Zaken Delcy Rodriguez de beweringen van Pence sterk afgewezen en het plan om Venezuela als imperialist te destabiliseren te veroordelen, verklaard dat het 'extremisme' en 'militarisme' van de VS een 'ernstige bedreiging voor de mensheid' vormen. Dit bericht TeleSUR vandaag, vrijdag 16 juni 2017.

'Het imperialisme heeft opnieuw geprobeerd zijn oude coup d'etat-methode toe te passen, zijn oude methode om in andere landen in te grijpen', zei Maduro terwijl hij tegen de leden van de Bolivariaanse nationale strijdkrachten in Fuerte Tiuna sprak. 'Het is een methode die in elke context dat het is toegepast mislukt is en ik zeg de Amerikaanse vice-president: haal je neus uit Venezuela ... hier zal er geen gringo, Yankee, imperialistische interventie zijn. In Venezuela is vrede, democratie, kiesverkiezingen en dialoog om het Venezolaanse volk te verzoenen', voegde hij eraan toe.


De opmerkingen komen nadat de Amerikaanse vicepresident Mike Pence in Miami had gezegd, dat 'democratie ondermijnd' wordt in Venezuela en dat de Latijns-Amerikaanse leiders ertoe willen bijdragen om het Bolivariaanse leiderschap te veroordelen. 'Dat eens welvarend land is gestort in autoritarisme en heeft het in armoede geduwd en heeft ongelooflijk lijden veroorzaakt onder het Venezolaanse volk', aldus de Amerikaans vicepresident.

De minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela spaarde geen woorden om Pence's opmerkingen te verwerpen en beschuldigt de VS ervan ondemocratisch te zijn. 'Mike Pence durft de democratie in Venezuela te veroordelen en negeert, dat in de VS de wil van de mensen niet wordt gerespecteerd of niet mag regeren', zei ze op haar Twitter-account. 'Het extremisme dat heerst in de VS, incarneert een militarisme dat een ernstigste bedreiging voor de mensheid vormt en de rechten van de natuur in gevaar brengt.'


President Maduro heeft een afkeer uitgesproken om Pence's opmerkingen te horen en te zeggen dat 'het boosheid veroorzaakt, dat een man die niet weet waar Venezuela op de kaart ligt, zijn mening geeft over ons land'.

(Red. De Surinaamse Krant/TeleSUR/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen