donderdag 8 juni 2017

Venezuela zou minister van Oliezaken, Nelson Martinez, graag zien als nieuwe PdVSA-president

Martinez is een veteraan in oliesector en staat dicht bij president Nicolas Maduro


Venezuela heeft het directeurschap van het staatsoliebedrijf PdVSA (Petróleos de Venezuela, S.A.) aan de minister van Oliezaken, Nelson Martinez (zie foto - Bron: Twitter), aangeboden, zo hebben drie bronnen met kennis van de situatie dinsdag gezegd, aldus persbureau Reuters vandaag, donderdag 8 juni 2017.

De drie mensen, twee PdVSA-bronnen en één bron in de industrie, verzochten niet te worden genoemd, omdat ze niet bevoegd zijn om met de media te praten.

Martinez, een veteraan van de industrie die dicht bij president Nicolas Maduro staat, stond eerder aan het hoofd van het Amerikaanse bedrijf Citro Petroleum Corp. In januari werd hij benoemd tot minister van Oliezaken en bronnen zeggen, dat hij geleidelijk meer invloed heeft gekregen in de olieindustrie in Venezuela.

Geruchten binnen Petróleos de Venezuela, S.A. en in de bredere oliesector, beweren dat president Eulogio del Pino van PdVSA snel vertrekt en wordt vervangen door Martinez. Sommige buitenlandse leidinggevenden en investeerders vreesden, dat Maduro Del Pino, een Stanford-opgeleide ingenieur, zou vervangen door een politieke of militaire ambtenaar.

Martinez wordt echter gerespecteerd vanwege zijn leiderschap bij Citgo en tientallen jaren ervaring in de oliesector. De Wall Street Journal meldde vorige week, dat Del Pino een kandidaat zou zijn in Maduro's controversiële nieuwe constituerende vergadering. PdVSA heeft niet meteen gereageerd  op een verzoek om commentaar.

(Red. De Surinaamse Krant/Reuters)

0 comments:

Een reactie plaatsen