woensdag 28 juni 2017

Verdachte Jimmy Stolk hoort vrijspraak eisen door OM in 8 decemberstrafproces

Directe betrokkenheid bij beramen en uitvoeren van moordplannen niet aangetoond


Tegen de verdachte Jimmy Stolk heeft het Openbaar Ministerie vandaag, woensdag 28 juni 2017, in het 8 decemberstrafproces, vrijspraak geëist. Zijn directe betrokkenheid bij het beramen en uitvoeren van de moordplannen is niet aangetoond, zo bericht Starnieuws.

De verdere behandeling van de rechtszaak in de burgerkamer is uitgesteld tot 30 oktober. Dan worden de zaken tegen Arthy Gorre en Etienne Boerenveen behandeld.

De Krijgsraad houdt vrijdag weer zitting in de militaire kamer.

Stolk was in december 1982 directeur van de Penitentiaire Inrichting Santo Boma. Hij kreeg de opdracht van Paul Bhagwandas om Jiwansingh Sheombar die opgesloten was, voor verhoor te gaan halen en naar Fort Zeelandia te brengen. Met hem ging mee Orlando Heidanus, die lid was van de Militaire Politie.

Stolk had eerder aangegeven, dat hij een opdracht van Paul Bhagwandas heeft uitgevoerd. Hij verklaarde eerder op de zitting van de Krijgsraad, dat hij niet op de hoogte was van de plannen. Hij vond het ook erg, dat hij later vernam dat Sheombar was vermoord. Stolk heeft diverse zittingen bijgewoond en is verhoord door de Krijgsraad.

0 comments:

Een reactie plaatsen