donderdag 22 juni 2017

Vervoer van arrestanten naar Kantongerecht hapert

Arrestanten niet op tijd aangevoerd door beschikbaarheid van slechts één voertuig


Het Kantongerecht belast met strafzaken heeft dinsdag alle strafzaken die op de rol stonden uitgesteld, omdat de arrestanten niet op tijd waren aangevoerd. Met dit probleem kampt de Parketwacht al enige weken. 

Het Dagblad Suriname schrijft woensdag 21 juni 2017 over informatie te beschikken, dat er momenteel een arrestantenvoertuig ter beschikking is met een capaciteit van 13 personen. Met dit vervoermiddel worden per dag meer dan 40 arrestanten getransporteerd naar de strafzitting, bij de rechter-commissaris alsook bij het Hof van Justitie.

Er zijn 6 bussen die voor het vervoeren van arrestanten worden ingezet. Maar, geen van deze 6 bussen kan optimaal worden ingezet om het werk naar behoren te doen. Het transportprobleem is de oorzaak van het oponthoud op de strafzitting en voorgeleidingen op het parket.

Problemen met het vervoer van arrestanten zijn niet nieuw.
Een aantal strafzaken moest woensdag 18 januari 2017 door de rechter worden uitgesteld, omdat verdachten niet vervoerd konden worden. Er was geen benzine voor dienstauto's om de arrestanten vervoeren.
De Kantonrechter heeft woensdag 15 februari 2017 alle strafzaken waarin verdachten waren aangehouden uitgesteld, omdat de arrestanten/verdachten niet konden worden aangevoerd. Alleen de zaken met niet aangehouden verdachten vond voortgang. De arrestantenbus was de vorige ochtend betrokken geweest bij een aanrijding op de Jaggernath Lachmonstraat...

(Red. De Surinaamse Krant/Dagblad Suriname)

0 comments:

Een reactie plaatsen