maandag 5 juni 2017

VHP: Hildenberg rots in de monetaire branding

'Als minister van Financiën heeft hij een bijdrage van onschatbare waarde geleverd aan Suriname'


De Vooruitstrevende Hervormings-Partij (VHP) heeft met droefenis kennisgenomen van het overlijden van ex-minister van Financiën, de heer Humphrey Hildenberg. Suriname verliest ongetwijfeld een grote zoon. 

De heer Hildenberg heeft gedurende 10 jaar als minister van Financiën veel betekend voor Suriname. Niet alleen door zijn inhoudelijk inzicht en ervaring, maar ook door zijn manier van zakelijk optreden. Als minister van Financiën heeft hij een bijdrage van onschatbare waarde geleverd aan Suriname. Hij heeft zich buitengewoon ingezet voor ons land. 

Het was van de heer Hildenberg bekend, dat hij heel zuinig omging met staatsmiddelen. Tijdens de Frontregeringen was de heer Hildenberg, samen met wijlen governor André Telting, een rots in de monetaire branding. Nadat onze economie in de periode 1987-1991 en 1996-2000 ontwricht en de financiële situatie uitzichtloos was, trokken zij samen met de overige ministers van de Frontregering, Suriname uit het diepe dal. 

Het zal de heer Hildenberg pijn hebben gedaan om te zien hoe deze regering de herstelde economie, weer te gronde heeft gericht. 

Laten we hopen dat de huidige minister van Financiën en de regering een voorbeeld nemen aan wijlen ex-minister van Financiën, de heer Humphrey Hildenberg, en hopen dat zij Suriname uit het diepe dal halen. 

De Vooruitstrevende Hervormings-Partij (VHP) leeft intens mee met de familie en de Nationale Partij Suriname(NPS) en condoleren de familie, de nabestaanden en Suriname met dit grote verlies. 

VHP

0 comments:

Een reactie plaatsen