maandag 5 juni 2017

VHP: 'Minister Van der San moet nu opstappen'

'Minister van Justitie heeft nogmaals aangetoond ongeschikt te zijn voor het vervullen van functie'

'Minister geeft ook nog toe, dat hij geen enkel zicht heeft op Operatie Octopus'


De minister van Justitie (en Politie) heeft vandaag nogmaals aangetoond ongeschikt te zijn voor het vervullen van de functie. Terwijl de samenleving smacht naar concreet beleid om de criminaliteit aan te pakken geeft hij vandaag toe dat er inderdaad geen beleid is. Hij moest bekennen, dat hij niet in staat is gebleken om zaken die hij had bedacht in concreet beleid om te zetten. Zijn ideeën zijn door de president en zijn adviseurs afgewezen, evenals door het OM (Openbaar Ministerie) en andere deskundigen. 

Als klap op de vuurpijl heeft de minister ook nog toegegeven, dat hij geen enkel zicht heeft op de operatie Octopus die de president als beleid had aangekondigd tegen de criminaliteit. Het enige dat hij weet, dat er ruim 7 ton voor is uitgetrokken. 

We hadden verwacht dat de minister vandaag de gelegenheid zou aangrijpen om de samenleving te informeren over concreet beleid. In plaats daarvan heeft hij zijn persoonlijke frustraties geventileerd. 

De minister kan geen onderscheid maken tussen zaak en persoon. Hij is er niet om persoonlijke vetes uit te vechten, maar is in dienst van de gemeenschap. Onder meer om de burgers te beschermen tegen criminelen. 

De VHP en haar voorzitter uitschelden is geen beleid. 

De VHP is ook niet de oorzaak van de criminaliteit. De oorzaak ligt in het wanbeleid van de regering met alle gevolgen van dien. 

Een minister die geen criminaliteitsplan kan omzetten in beleid, omdat hij zijn eigen president en adviseurs niet kan overtuigen, is een minister die de eer aan zichzelf moet houden. En als hij niet zelf opstapt, dient de president hem te ontslaan. De VHP zegt dit zonder plezier, want de samenleving leeft in angst, de criminaliteit houdt iedereen in zijn greep. Ouders zijn bezorgd over de veiligheid van hun kinderen en ook thuis voelt men zich niet veilig. 

Een eerste stap om tot beleid te komen is dat deze minister nu meteen opstapt. 

VHP

0 comments:

Een reactie plaatsen