dinsdag 20 juni 2017

VHP'er Girjasing: ‘President heeft vanaf revolutie tijd gehad om na te denken’

'Als hij nu nog niet kan nadenken en niet weet wat hij moet doen, moet hij opstappen'


'De president heeft vanaf de revolutie tijd gehad om na te denken. Als hij nu nog niet kan nadenken en niet weet wat hij moet doen, moet hij opstappen', zo reageert VHP-Assembleelid Shailendra Girjasing op de afwezigheid van een vaste minister van Justitie en Politie, vandaag, 20 juni 2017, in het Dagblad Suriname.

Op geruchten na is er niets te vernemen rond dit besluit. Girjasing vindt het jammer dat president Desi Bouterse nog steeds geen besluit heeft genomen rond de invulling van de post van de minister van Justitie en Politie. De president, die belast is met de benoeming van de ministers, neemt naar oordeel van Girjasing de zaak niet serieus.

De president heeft bij het bedanken van ex-minister Eugene van der San in zijn 7 jaren zittingstermijn voor de vijfde keer voor zichzelf ruimte geschapen om een nieuwe minister te benoemen. Precies deze interne strubbelingen zorgen volgens Girjasing ervoor dat de criminaliteit ruimte krijgt om zich uit te breiden en zelfs ergere vormen begint aan te nemen.

'De president laat belangrijke zaken naast zich liggen. Dit, terwijl hij aan Pietlullige, onbelangrijke, nietszeggende zaken aandacht geeft. Natuurlijk heeft hij zijn reden voor, omdat hij op zulke grote zaken geen deskundigheid kan loslaten. Hij weet niet wat hij moet doen. Bezoekjes brengen aan een waterval of onder een manjaboom gaan zitten in het binnenland, zijn geen moeilijke zaken om te doen. Daar kan de president weken in het binnenland voor zitten', stelt de politicus.

Girjasing staat erop, dat het president Bouterse is die Suriname in dit diepe dal heeft doen terechtkomen. Wanbeleid zou hoogtij hebben gevierd onder het roer van deze president. 'Vandaag de dag is hij niet in staat om die oplossingsmodellen aan te dragen om ons uit de sloot te helpen. Ik zou zeggen: Laat het maar over aan de VHP en dan zullen wij zien hoe snel de oplossingsmodellen komen. Wij hebben deskundigheid en de ervaring. In zijn eigen partij zal hij de deskundigheid niet vinden, omdat de NDP niet beschikt over deskundigheid.'

0 comments:

Een reactie plaatsen