donderdag 29 juni 2017

Vier West-Afrikanen opgepakt op luchthaven Casablanca, Marokko, met 5.7 kilo cocaïne

Cocaïne verborgen in 315 bolletjes gesmokkeld uit Sao Paulo, Brazilië


Vier onderdanen van West-Afrikaanse landen zijn gearresteerd op de internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca voor het in bezit hebben van 5,77 kilo cocaïne verborgen in 315 capsules. Volgens een persbericht van het Directoraat-Generaal van de Nationale Veiligheid (DGSN, Direction Générale de la Sûreté Nationale) hebben de politieagenten van de luchthaven op 22 en 24 juni drie Nigeriaanse en één Guinee-Bissauan gearresteerd voor hun betrokkenheid bij de handel in cocaïne, aldus nieuws.marokko.nl vandaag, donderdag 29 juni 2017.

De mannen kwamen aan op een vlucht uit Sao Paulo, Brazilië en hadden een overstap in Casablanca. Na een scan werden de harde drugscapsules in hun maag gedetecteerd.

Het afgelopen jaar is het al geregeld voorgekomen dat Sub-Sahara Afrikanen vanuit en naar Brazilië tijdens een transit op de luchthaven Mohammed V gepakt zijn voor het illegaal handelen in drugs.

Nadat ze waren gearresteerd werden ze overgebracht naar het Ibn Rochd universitair ziekenhuis in Casablanca om de met drugs gevulde capsules te verwijderen. Nadat de capsules waren verwijderd, werden de mannen in bewaring genomen en voor het onderzoek onder het toezicht van het bevoegde officier van justitie geplaatst om hun banden met de internationale drugshandel te bepalen.

Deze operatie is uitgevoerd in het kader van de inspanningen van de Marokkaanse veiligheidsdiensten ter bestrijding van grensoverschrijdende misdrijven, met name de internationale drugshandel.

0 comments:

Een reactie plaatsen