donderdag 22 juni 2017

'Vijf valutarekeningen stichting Betheljada gaat om donorgeld met speciale bestemming'

Lalay, waarnemend directeur Betheljada: 'Minister wil in feite dat we donatiegelden aanspreken'

'De stichting heeft plannen om uit te breiden, daar is het donorgeld voor'


Mededelingen van de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, dinsdag in het parlement over de ‘werkelijke’ financiële positie van stichting Betheljada en kinderhuis Arya Dewaker geven een vertekend beeld. Dit stellen vertegenwoordigers van beide instellingen in vandaag, donderdag 22 juni 2017, in de Ware Tijd. 

Bryan Lalay, waarnemend directeur van stichting Betheljada, zegt dat deze inderdaad vijf valutarekeningen heeft zoals Hoefdraad stelt. Het gaat echter om donorgeld met een speciale bestemming, dat uit principiële overwegingen niet besteed kan worden aan andere zaken. 'De minister wil in feite dat we de donatiegelden aanspreken, maar dat is niet de afspraak met de donors.'

De stichting heeft plannen om uit te breiden. 'Daar is het donorgeld voor.' Lalay zegt dat er momenteel geen subsidie over is. De subsidie is bestemd voor kosten die met de kinderen te maken hebben zoals verzorging, voeding en exploitatie. De stichting spreekt nu haar spaargeld aan om rond te komen en dit is naar schatting nog tot eind dit jaar voldoende. 'De bodem is al in zicht. Daarom trekken we nu al aan de bel.'

Op basis van de informatie die Hoefdraad heeft gegeven over de financiële positie van de instelling, is de subsidieaanvraag voor 2017 afgewezen.

Ook kinderhuis Arya Dewaker heeft volgens Hoefdraad voldoende geld om zeker tot september uit te putten. 'Ik zeg niet, dat we helemaal geen reserves hebben, anders waren we allang gesloten. Het gaat om de continuïteit, want hoe lang kunnen we met onze reserves doorgaan?', vraagt Mahinder Sewgobind, voorzitter van de Stichting, zich af.

De reserves bestaan uit donatiegelden en resterende subsidiegelden. Zowel Betheljada als Arya Dewaker schetst een somber beeld als de overheid niet tijdig over de brug komt met de subsidie.

0 comments:

Een reactie plaatsen