vrijdag 23 juni 2017

Vliegtuig-trekken onderdeel Strong Man contest zondag 25 juni op vliegveld Zorg en Hoop

Krachtpatsers moeten een Antonov over een afstand van 30 meter trekken...

Enkele deelnemers van de Stong Mang contest, vlnr. Donovan Dongo, Sashwien Niermal, Wilson Balansi en Firagh Cerson (Bron foto: Ricky Bahadoersingh)

Op zondag 25 juni wordt op vliegveld Zorg en Hoop in Paramaribo de langverwachte Strong Man competitie gehouden. Twintig mannen in verschillende gewichtsklassen zullen in drie categorieën uitmaken wie de sterkste man van Suriname is. De nieuwigheid in deze competitie is, dat de atleten als een van de onderdelen dit keer een vliegtuig zullen trekken, aldus het Dagblad Suriname vrijdag 23 juni 2017. 

Het gaat om een Antonov, die de atleten over een afstand van 30 meter moeten trekken. De persoon die het toestel het snelst trekt is de winnaar van dit onderdeel.


In verband met deze activiteit hield de organisatie dinsdag een persconferentie in Connection Gym, waarbij een aantal van de atleten aanwezig was.

De 130 kilo zware Donovan Dongo gaf aan, dat de enige manier waarop hij die dag zou kunnen verliezen, is wanneer hij dood zou gaan. 'Al zou mijn hand of voet kapot gaan, ik zou dan nog van deze heren winnen.'


De militaire krachtpatser Wilson Balansi sprak van een 'Balansi dag'. ‘Ik hoor een heleboel atleten een heleboel dingen zeggen, maar aan het eind van de dag zal ik de winnaar zijn. Het staat zo geschreven’, zei hij.

Firagh Cerson noemde zichzelf 'The Dream Cather’. 'Ik ga altijd achter mijn dromen aan, en ik ben ervan overtuigd dat ik deze competitie zal winnen.'

Sashwien Niermal beloofde de andere atleten een spannende en moeilijke dag te bezorgen. Hij gaf aan ervan overtuigd te zijn het vliegtuig met speels gemak over de lijn te zullen trekken, omdat hij voelt dat hij sterk is. 'Je hoeft geen nice body te hebben om sterk te zijn. Kracht kan je niet krijgen, met kracht wordt je geboren.'

Het belooft zondag in ieder geval heel spannend te worden op het vliegveld te Zorg en Hoop. Een kaartje voor dit evenement kost Srd 35.

0 comments:

Een reactie plaatsen