zondag 18 juni 2017

Vliegtuigmaatschappij Avianca Brasil weigert lading traangas naar Venezuela te vliegen

Venezuela raakt door haar voorraad traangas heen


In het door protesten geteisterde Venezuela raakt het traangas op. De autoriteiten hebben bij een producent in Brazilië een nieuwe hoeveelheid besteld, maar die komt voorlopig het land niet in. Na klachten op social media liet vliegtuigmaatschappij Avianca Brasil weten dat geen van haar vliegtuigen richting Venezuela de bestelling zal meenemen. Dit melden lokale en internationale media zaterdag 17 juni 2017.

Een lid van de oppositie in het Venezolaanse parlement had een document openbaar gemaakt (zie hieronder) waaruit blijkt dat de strijdkrachten bij een Braziliaanse producent in totaal 77.870 doses traangas hadden besteld.Het parlementslid Williams Dávila (zie foto - Bron: Twitter) heeft bij zijn Zuid-Amerikaanse collega’s aangedrongen op een boycot van de producent als die traangas verkoopt aan een regime 'dat daarmee zijn eigen volk in Venezuela onderdrukt'.

Bij de protesten in Venezuela zijn sinds begin april 71 mensen om het leven gekomen. Duizenden mensen raakten gewond, onder andere door de inzet van traangas.

(Red. De Surinaamse Krant/De Telegraaf/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen