maandag 26 juni 2017

Voorzitter Surinaamse Politie Bond weerspreekt psychologische test niet te hebben gehaald

Hellings overweegt stappen te ondernemen tegen Dagblad Suriname

- 'Afdelingen Onderzoek Personeelszaken en Interne Tucht Zaken kunnen worden opgedoekt'
- Ramjiawan: 'Met deze domme beschuldigingen, denk ik dat hij werkelijk naar een psychiater moet voor hulp'


De voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), inspecteur Raoul Hellings, weerspreekt dat hij de psychologische test niet heeft gehaald. Hij is in overleg met zijn raadsman om stappen te ondernemen tegen Dagblad Suriname, dat dit bericht 21 juni wereldkundig heeft gemaakt: 


Hellings zei gistermiddag in het programma Welingelichte Kringen van Radio ABC, aldus Starnieuws vandaag, maandag 26 juni 2017, dat een document valselijk is opgemaakt door de commissarissen van het management team van het Korps Politie Suriname (KPS), Robby Ramjiawan en Guno Rozenhof.

Hellings voert aan dat twee documenten worden verspreid, waarbij gesteld wordt dat hij voor vier van de zes vakken een onvoldoende heeft gehaald. Het advies tegen Hellings zou negatief zijn. Toch is hij toegelaten tot de opleiding, waarbij ex-commissaris Krishna Mathoera voor hem zou hebben gepleit.


De voorzitter van de SPB vindt dit een bijzonder ernstige zaak. Hij heeft ook tijdens een bijeenkomst van officieren vorige week de namen van Ramjiawan en Rozenhof genoemd, die het stuk valselijk hebben opgemaakt. Deze kwestie zal de politieofficier niet onaangeroerd laten. Des te meer omdat het hier gaat om twee leden van het managementteam van het Korps Politie Suriname. Hellings stelde dat hij de test grandioos heeft gehaald.

De voorzitter van de SPB zegt dat hij een harde bron heeft om deze beschuldiging te kunnen staven. Ramjiawan en Rozenhof zeggen aan Starnieuws dat zij aan het overwegen zijn welke stappen zij gaan ondernemen tegen Hellings. 'Ik twijfelde nog een beetje, maar met deze domme beschuldigingen, denk ik dat hij werkelijk naar een psychiater moet voor hulp', zegt Ramjiawan.

Binnen het Korps blijken volgens Hellings behoorlijk ook wat alarmerende zaken aan de hand te zijn. Zorgwekkend zou de corruptie binnen de politieorganisatie zijn, waarbij de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) en ITZ (Interne Tucht Zaken) wat Hellings betreft kunnen worden opgedoekt. Ook statistieken over criminaliteit zouden niet deugen.

Inmiddels heeft korpschef Agnes Daniël de leiding overgedragen aan waarnemer Antonio Chin. De SPB heeft het vertrouwen in de gehele leiding van de politieorganisatie opgezegd. De communicatie is volgens Hellings zoek binnen het KPS, waarbij de korpschef zaken zou torpederen. Ook opdrachten van de minister en de president werden niet uitgevoerd door Daniël.

0 comments:

Een reactie plaatsen