vrijdag 16 juni 2017

Voorzitter Themen van OBS: 'De eendaagse actie is succesvol geweest'

De school- en de staatsbussen rijden maandag 19 juni weer normaal 


Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), zegt vandaag, vrijdag 16 juni 217, tegenover Starnieuws, dat de eendaagse actie vandaag succesvol is geweest. Hij merkt op, dat hiermee een ernstig signaal is gegeven aan de regering.

Maandag is er een opnieuw een onderhoud met minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie. De OBS en de minister zijn enige tijd in gesprek met elkaar over een tariefverhoging.

Themen stelt, dat met de bewindsman in een goede sfeer is gesproken, maar een beslissing is tot nu toe uitgebleven. De minister moet overleg voeren met zijn collega van het ministerie van Financiën, terwijl de regering ook groen licht moet geven over aanpassing van de tarieven.

Maandag zullen de school- en de staatsbussen normaal rijden. Ook de boten zullen schoolkinderen vervoeren.

Themen zegt, dat Miranda hem te kennen gegeven heeft niet met het mes op de keel te zullen praten. Op grond hiervan zal maandag normaal gewerkt worden. De OBS benadrukt, dat er maandag duidelijkheid moet komen over de nieuwe tarieven. De bus- en boothouders kunnen hun hoofd niet meer boven water houden.

0 comments:

Een reactie plaatsen