dinsdag 13 juni 2017

Vraagtekens Jogi (VHP) bij overname cassavefabriek Para door Defensie

'Het mag niet zo zijn, dat verbouwers van cassave weer in een avontuur gestort worden'

'Het is niet de taak van het Nationaal Leger om een cassavefabriek te draaien'


Het VHP-Assembleelid Mahinder Jogi plaatst vraagtekens bij de mededeling van minister Ronni Benschop van Defensie over de overname van de cassavefabriek door dat ministerie. De politicus zegt vandaag, dinsdag 13 juni 2017 op Starnieuws in De Nationale Assemblee vragen hierover te zullen stellen. 

'Het mag niet zo zijn, dat verbouwers van cassave weer in een avontuur gestort worden. Er zijn nare ervaringen opgedaan bij het vorige cassave-project. Veel mensen konden hun gewas niet afzetten omdat het totaal misgelopen is met de fabriek', brengt Jogi in herinnering.

Op dit moment is cassave heel goedkoop, omdat mensen enorme arealen hadden geplant, zegt Jogi. Hij merkt op, dat veel landbouwers enthousiast een training gevolgd hebben en op grote schaal cassave hebben verbouwd. 'Maar, de beloften zijn niet waargemaakt. Dit was een enorme teleurstelling voor de landbouwers', voert de volksvertegenwoordiger aan.

Jogi wil weten waar de cassave afgezet zal worden, wanneer Defensie de fabriek overneemt. Vorige keer is de mensen voorgehouden dat cassavemeel op Barbados afgezet zou worden.

De parlementariër vindt, dat de regering eerst verantwoording moet afleggen over het vorige project, waar de Staat zoveel geld in gestopt heeft. Het is volgens Jogi niet de taak van het Nationaal Leger om een cassavefabriek te draaien. Er komt veel meer bij kijken. Het Assembleelid maakte ook deel uit van een delegatie die het landbouwproject van Defensie bezocht heeft in Saramacca. Het Nationaal Leger is daar goed bezig, maar een cassavefabriek draaien is een andere zaak. Jogi denkt ook niet dat landbouwers staan te trappelen om cassave te gaan planten, met de slechte ervaring die ze achter de rug hebben.

0 comments:

Een reactie plaatsen