zondag 11 juni 2017

Weg naar Langetabbetje (Patamaccagebied) is tijdelijk afgesloten

Delen weg onbegaanbaar door hoge frequentie vrachtverkeer en aanhoudende regenval


De weg naar Langetabbetje (Patamaccagebied) is tijdelijk afgesloten. Dit deelt districtscommissaris Magretha Malontie van het ressort Pamaaka in Sipaliwini vrijdag 9 juni 2017 mee (zie onderaan). 

Het weggedeelte vanaf ongeveer km. 75, aldus vandaag, zondag 11 juni, Starnieuws, verkeert in een slechte staat. Delen van deze weg zijn onbegaanbaar. Tankauto' s zitten uren vast en er moet vaak hulp ingeroepen worden van eigenaren van graafmachines om ze weg te slepen.

De weg wordt goed onderhouden, maar vanwege de hoge frequentie van het vrachtverkeer en de aanhoudende regenval van de afgelopen periode, is deze in een slechte staat komen te verkeren. Er is volgens de Malontie een beroep gedaan op de Amerikaanse goudmijnmultinational Newmont, eigenaar van de Merian-goudmijn, om hulp te verlenen. Het bedrijf begint vandaag met de werkzaamheden.

Zodra delen van de weg weer begaanbaar zijn, wordt deze weer opgesteld, verzekert Malontie. Het gaat volgens haar niet lang duren, omdat deze weg zeer belangrijk is voor de ondernemers en ook de plaatselijke bewoners.


0 comments:

Een reactie plaatsen