zondag 11 juni 2017

'Welgeinformeerd', Radio Tamara, over Kabinetsformatie, struisvogel-Kamerleden, uitglijder Aboutaleb, diasporabeleid en 1 juli verzet/NinSee

Panel praat Patty Gomes over decennium voor de Afrikaanse nakomelingen

Het korte lontje in Surinaamse regering is weg, maar wie volgt en hoe nu verder met de rechtsstaat Suriname?


Het panel van het wekelijkse actualiteitenprogramma 'Welgeinformeerd' van de lokale Amsterdamse zender Radio Tamara bespreekt zondag 11 juni 2017 weer diverse interessante, prikkelende actuele, Nederlandse-, Surinaamse- en wereldnieuwsitems, met in het eerste uur van zes uur tot zeven uur (Nederlandse tijd) onder andere aandacht voor:

* 'Iedere Verandering Is Geen Verbetering!'
De Kabinetsformatie wordt steeds schimmiger. Kennelijk is dat nodig om te komen tot samenwerking tussen partijen, die eigenlijk niet met elkaar willen samenwerken. En dan te bedenken, dat dat (dus het schimmige) juist de reden was waarom de traditioneel belangrijke smeerolierol van de koning bij Kabinetsformaties is teruggedrongen ten gunste van het parlement. Dat het nu niet veel beter doet nu het schimmige en geheime weer de overhand begint te krijgen met formateur Herman Tjeenk Willink.

* Politici in Tweede en Eerste Kamer zijn struisvogels!
Na de veroordeling van hun collega (nota bene fractievoorzitter) Geert Wilders voor groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie, wordt met geen woord gerept over de mogelijke gevolgen als deze veroordeling ook in hoger beroep in stand blijft. Weten zij het echt niet of zijn ze bang of gewoon laf om hun mooie principes (onder meer op 4 mei dodenherdenking ) niet alleen te prediken, maar ook te praktiseren??

* Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft er ook weer een schepje bovenop gedaan door zijn uitspraak, dat het aantal Nederland binnenkomende migranten moet worden beperkt.
De bekende salami-tactiek van Wilders wordt steeds vaker overgenomen, niet alleen door normale politici, maar nu ook door PvdA-politici. Trieste zaak!* DE DIASPORA MOET DE VLAG UITHANGEN!

De minister van Buitenlandse Zaken van Suriname heeft eindelijk concrete acties ondernomen die moeten gaan leiden tot het ontwikkelen van Surinaams diasporabeleid. Er zullen in Suriname, onder leiding van internationale migratie-instituten, workshops worden gehouden om te bestuderen op welke wijze Surinaams migratie- en diasporabeleid kunnen worden ontwikkeld, gebruikmakend van de ervaringen van landen die al diasporabeleid hebben .
Intussen zullen wij als diaspora wel moeten werken aan een Platform van Surinaamse Organisaties in Nederland (en andere Surinaamse Diaspora Concentratielanden). Om de inspraak op een komend Diaspora Beleidsplan snel en efficiënt te laten verlopen. Dit platform, bij voorkeur onder leiding van de Surinaamse Consuls-Generaal in die concentratielanden (in Nederland Consul-Generaal Roy Liew A Sie in Amsterdam).

* Er gaan ook geruchten dat er zich weer onregelmatigheden dreigen voor te doen op de 1 juli herdenking en viering afschaffing slavernij in Suriname.
Het zogenaamde Clarence Seedorf Akkoord, dat ervan uitging dat partijen elkaar publiekelijk niet meer onheus zullen bejegenen, schijnt niet nageleefd te worden door het 'Landelijk Verzet Zeg Nee tegen NiNsee'.
Dit verzet had dus al direct na het Akkoord moeten stoppen met zijn verzetsacties tegen NiNsee (Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis). Waarom dat niet is gebeurd blijft voorlopig 'onder water'. Ook onduidelijk is waarom verzet tegen het 'splitsingsbesluit' is omgezet in 'verzet tegen NiNsee'. Dit verzet is niet democratisch gestructureerd en functioneert ook niet democratisch. Maar, wel NiNsee hetzelfde verwijten, je moet maar durven.

In het tweede uur van zeven uur tot acht uur weer actuele onderwerpen over Suriname en Surinamers:

* Oud-panellid Patty Gomes heeft de afgelopen maanden te samen met De Nieuwe Liefde een aantal succesvolle activiteiten georganiseerd in het kader van het tot 2025 lopende decennium voor de Afrikaanse nakomelingen. 'Welgeinformeerd' heeft een telefonisch interview met haar hierover en over eventueel nog komende activiteiten.

* De Surinaamse Minister Eugene van der San van Justitie en Politie is inmiddels afgetreden als gevolg van zijn korte lontje en 'Geitendief' en 'Jo Koe'-uitspraken. Eigenlijk de zoveelste reshuffling door president Bouterse, die met erg veel gemak ministers benoemt en ontslaat en zich vervolgens zorgen maakt over gebrek aan stabiliteit in zijn regering. Heel Suriname is nu benieuwd wie de volgende minister van Justitie en Politie gaat worden. Veel juristen dokken nu even. Het panel tracht jurist Geatano Best te interviewen over hoe nu verder met de rechtsstaat Suriname.

De presentatie is in handen van Owen Venloo en het panel wordt gevormd door Iwan Bottse en Max Sordam.

Het programma wordt zondagavond tussen tien uur en middernacht ook uitgezonden in Amsterdam en omgeving via Salto, kanaal Caribbean FM, 105.5 kabel en 107.9 ether. Om middernacht, dat is acht uur in de avond Surinaamse tijd, volgt een herhaling van The Talk met Wayne Telgt. Online te beluisteren via www.radiotamara.com.


0 comments:

Een reactie plaatsen