vrijdag 2 juni 2017

Werklozen zien nut registreren bij ministerie van Arbeid niet in

'Kwaliteiten en eisen van werkgever en werknemer zijn niet op elkaar afgestemd'

Misiekaba (NDP): 'Als in 2010 1.186 personen zich registeren en maar 275 aan baan worden geholpen, dan is het logisch dat mensen zich niet registeren'


Werklozen zijn steeds minder geneigd zich te registreren bij het ministerie van Arbeid. Dit blijkt uit cijfers die het ministerie van 2010 tot april 2017 heeft bijgehouden. Dit onderwerp werd vrijdagmiddag 2 juni 2017, in het kader van de Wet Arbeidsbemiddeling, besproken tijdens een vergadering in De Nationale Assemblee, aldus de Ware Tijd.

In een rapport, dat door het ministerie van Arbeid is opgesteld, staat dat juiste scholing ontbreekt, en dat de kwaliteiten en eisen van werkgever en werknemer niet op elkaar zijn afgestemd. Dit zouden redenen zijn voor werkzoekenden om zich niet te registreren.

Parlementariër André Misiekaba (NDP) plaatste vraagtekens bij deze redenen. Volgens hem moet er ook worden gekeken naar de cijfers van het ministerie. Daaruit blijkt, dat er een groot verschil is tussen werkzoekenden die zich registreren bij de overheid en het aantal personen dat door het bemiddelingsbureau aan een baan wordt geholpen. Dit bureau bemiddelt bij het helpen zoeken naar werkplekken bij voornamelijk particuliere bedrijven en instanties.

Misiekaba: 'Als in 2010 1.186 personen zich registeren en maar 275 aan een baan worden geholpen, dan is het logisch dat mensen zich niet registeren, omdat ze denken dat ze geen hulp meer krijgen.' 

0 comments:

Een reactie plaatsen