woensdag 7 juni 2017

Zo'n 3.500 mensen in Uruguay geëvacueerd door overstromingen na zware regenval

Autoriteiten vrezen door aanhoudende regenval dat water in de rivier de Uruguay verder stijgt

(Bron foto: Twitter)

Zo'n 3.500 mensen in Uruguay hebben hun huizen gedwongen moeten verlaten, nadat zware regens overstromingen hebben veroorzaakt in grote delen van het Zuid-Amerikaanse land. Het ergst getroffen gebied is de noordwestelijke provincie Salto, aan de grens met Argentinië, waar bijna 2.000 mensen geëvacueerd zijn, aldus vandaag, woensdag 7 juni 2017, de BBC.

Ook de provincies Paysandú en Artigas zijn getroffen. De minister van Defensie van Uruguay zei dat het leger, de marine en de luchtmacht bij de evacuatie helpen. Er wordt meer zware regen verwacht vde komende dagen en de autoriteiten vrezen dat de rivier de Uruguay verder kan stijgen, waardoor meer steden in gevaar komen.

Sommige bewoners die hun huizen moesten ontvluchten, konden terecht in tijdelijke accommodaties, terwijl anderen bij familieleden of vrienden in droger gebieden verblijven.


De regio is niet onbekend met overstromingen. In december 2015 werden meer dan 150.000 mensen in Paraguay, Argentinië, Uruguay en Brazilië uit hun huizen gedreven door enkele van de ergste overstromingen in decennia.(Red. De Surinaamse Krant/BBC/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen