vrijdag 16 juni 2017

Zorgen autoriteiten Browsweg over openlijke prostitutie

Vrees dat prostitutiegedrag overwaait naar jonge meisjes in het dorp


Betaalde seks wordt niet langer alleen in zogenoemde cabarets in de goudvelden aangeboden, maar nu ook openlijk voornamelijk in het dorp Brownsweg in het district Brokopondo. Notabelen en gezagdragers trekken aan de bel, aldus de Ware Tijd vandaag, vrijdag 16 juni 2017.

Hoewel de politie van station Brownsweg zegt nog onderzoek te moeten doen naar de klacht van de dopelingen baren de ontwikkelingen hoofdkapitein Henk Finisie zorgen. Hij vreest dat het gedrag overwaait naar jonge meisjes in het dorp. Deze trend heeft hij pas dit jaar opgemerkt, zegt hij doelend op de situatie waarin Dominicaanse vrouwen in het openbaar betaalde seks aanbieden.

Tot voor kort voltrok de prostitutie zich in de cabarets op de goudvelden waarmee de mensen in het gebied geen moeite hadden, maar nu heeft de 'sekshossel' zich verplaatst naar bewoonde gebieden en houden ze zich op in bekende bar-restaurants in het gebied.

'De meisjes van het dorp zien wat deze vrouwen doen en zouden dit kunnen navolgen. Ik heb zelf kinderen en kleinkinderen en wil niet dat ze dit meemaken. Trawan e pori trawan', aldus de hoofdkapitein. Hij zegt dat jonge meisjes in het dorp zich ook bij bars ophouden waar de vrouwen van lichte zeden hun diensten aanbieden.

De kapitein schetst een beeld van vrouwen die voor de winkel zitten in afwachting op een 'prik'. 'Efu den feni wan libi dan trekken zij zich met hun klant in een van de kamers die aan het bar-restaurant verbonden zijn terug. Iedereen weet wat de twee gaan doen.'

De plek waarover gesproken wordt, werd gebruikt als logeerplaats voor personen die wilden overnachten, maar sinds kort heeft die een andersoortig karakter. In de avonduren gebeuren daar de 'zorgwekkende zaken'.

0 comments:

Een reactie plaatsen