woensdag 5 juli 2017

27 Venezolaanse anti-Maduro studenten gearresteerd en naar gevangenissen vervoerd

Studenten beschuldigd van 'rebellie' in anti-overheidsdemonstraties


Een Venezolaanse militaire rechtbank heeft 27 studenten beschuldigd van 'rebellie' in anti-overheidsdemonstraties, zei een non-gouvernementele watchdog dinsdag 4 juli 2017 aldus persbureau AFP. 

'De Officier van Justitie beschuldigde ze van de misdrijven veroorzaken van rebellie, diefstal van eigendom van strijdkrachten, vernieling en schending van een veiligheidsgebied', zei advocaat Alfredo Romero, directeur van watchdog Foro Penal. Hij zei, dat de 27 zondag op de UPEL-universiteit in de noordelijke stad Maracay gearresteerd werden na protesten tegen de regering.

Vijf andere verdachten, alle vrouwen, werden onder huisarrest geplaatst nadat ze op hetzelfde moment werden aangehouden, aldus Romero.

Foro Penal had eerder gewaarschuwd, dat er voor de militaire rechtbanken tal van mensen werden gebracht voor civiele zaken die verband houden met de recente maanden van anti-overheidsonlusten. Het zei, dat de 27 studenten naar gewone gevangenissen zijn vervoerd, waardoor 433 het totale aantal is van wat Foro Penal 'politieke gevangenen' in Venezuela noemt.


President Nicolas Maduro staat onder toenemende druk na drie maanden van onrust die volgens het Openbaar Ministerie 89 mensen het leven hebben gekost. Demonstranten beschuldigen Maduro van een wanhopige economische crisis in het olierijke land. Ze willen verkiezingen om hem te vervangen en beschuldigen autoriteiten van het onderdrukken van betogers.

Maduro heeft zich anderhalf jaar verzet tegen de eisen van de oppositie. Hij zegt dat de crisis een Amerikaanse samenzwering is.


(Red. De Surinaamse Krant/AFP)

0 comments:

Een reactie plaatsen