vrijdag 28 juli 2017

60-Jarige man te Boskamp met 'visschop' doodgeslagen

Slachtoffer had ruzie met broer van verdachte dader, die zijn broer te hulp schoot


Het Korps Politie Suriname heeft donderdag 27 juli 2017 bekendgemaakt, dat de 60-jarige Erwin Laso (60) woensdag na een vechtpartij in het vissersdorp te Boskamp is overleden. Na de melding dat een man op de RGD-poli te Boskamp het leven heeft gelaten, deed de politie van Saramacca de plek aan. De man vertoonde geen teken van leven. 

Bij een ingesteld onderzoek bleek de overledene eerder op de dag te hebben gevochten met een andere visser.

Volgens verklaringen van omstanders liep Laso tegen twaalf uur in de middag gewapend met een scherp voorwerp naar de aanmeersteiger op zoek naar de visser R.I. (24). Hij trof hem niet aan, maar bleef op de uitkijk. Na een poos kwam hij een andere man tegen aan wie hij naar I. vroeg. Op dat moment kwam een broer van I. aangelopen en hoorde Laso de uitspraak doen, dat hij I. zou neersteken. Deze vroeg de verhitte man wat de reden hiertoe was.

Laso keerde zich om en poogde de broer aan te vallen. I., die bezig was vis uit te laden uit een boot, schoot zijn broer te hulp. Met een visschop, die hij bij zich had, bracht hij Laso een slag toe aan zijn hals, waarop Laso viel. Na enkele minuten stond Laso op en nam plaats onder een tent.

I. ging naar huis en keerde na een half uur terug naar de aanmeersteiger. Hij zag Laso onder de tent zitten, maar sloeg geen acht op hem. Enkele schoolkinderen die de man roerloos zagen zitten, schakelden de hulp van de broeder van de RGD-poli in die ter plekke kwam. Erwin was niet aanspreekbaar. Er sijpelde bloed en schuim uit zijn mond. De broeder bracht hem naar de poli, waar bleek dat Erwin is overleden.

I. is aangehouden en het scherpe voorwerp en de visschop zijn in beslag genomen. Hij heeft bekend de verhitte man een slag te hebben toegebracht. Het onderzoek wordt door de politie van Saramacca en de recherche van Regio West voortgezet.

0 comments:

Een reactie plaatsen