zondag 9 juli 2017

62-Jarige activist strijdt met protestborden voor koopkrachtversterking gepensioneerde

Aiwen Ajadeen teleurgesteld in Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst


Met een protestbord om zijn nek trok de 62-jarige Aiwen Ajadeen gistermorgen de aandacht van voorbijgangers bij het standbeeld van Kwakoe in Paramaribo. Hij heeft daar postgevat, omdat hij teleurgesteld is over de wijze waarop de overheid de belangen van gepensioneerden dient. De gepensioneerde is vooral teleurgesteld in de wijze waarop de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) opkomt voor de doelgroep, zo bericht vandaag, zondag 9 juli 2017, de Ware Tijd online.

Hij vindt dat deze organisatie onvoldoende haar tanden laat zien om af te dwingen dat de gepensioneerden ook in aanmerking komen voor de koopkrachtversterking. Er is slechts een toezegging gedaan door de minister van Financiën Gillmore Hoefdraad en daar neemt Ajadeen geen genoegen mee.

De actievoerder is zelf geen lid van de belangenorganisatie, maar volgt de verrichtingen kritisch. 'De leden hebben gevraagd om op straat te gaan om te protesteren, maar de voorzitter zegt, dat ze eerst wil wachten op antwoord van de regering om ontvangen te worden voor een gesprek? Ik vraag me af of ze een bepaalde affiniteit heeft met de regering.'

'Voorzitter BBGO, waar is uw daadkracht?' is de tekst op één van de protestborden rondom het standbeeld van Kwakoe.

 Ajadeen: 'Ik sta hier, omdat Kwakoe het symbool is van vrijheid en ik heb de vrijheid om mijn stem te laten horen.' De man heeft besloten om elke zaterdag van tien uur 's morgens tot één uur 's middags op de locatie te protesteren. Het directe effect dat hij wil zien, is dat alle gepensioneerden uit overheidsdienst koopkrachtversterking krijgen uitbetaald en liefst in één keer.

0 comments:

Een reactie plaatsen