dinsdag 25 juli 2017

Advocaten van Curaçaos politicus Schotte en partner overtuigd van succesvolle cassatie

'Duidelijk aanwijsbare cassatieargumenten voor vernietiging vonnissen door de Hoge Raad'


De advocaten van Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs, Geert-Jan Knoops en Marije Vaders, denken na bestudering van de vonnissen van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie dat de cassatie zal slagen. In een kort via hun cliënten verspreid persbericht zeggen ze dat ‘meerdere experts’, die niet nader worden genoemd, menen dat er ‘duidelijk aanwijsbare cassatieargumenten bestaan voor vernietiging van de vonnissen door de Hoge Raad’. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 25 juli 2017.

'In de cassatie zullen de procedurele fundamentele rechtsvragen aan de orde komen, die het Hof op onjuiste wijze heeft beoordeeld. Deze rechtsvragen raken ook de nationale rechtsorde van Curaçao en haar burgers. Daarnaast bestaan er belangrijke cassatiepunten die ook het internationale recht raken.' 

Schotte, de ex-premier van Curaçao, werd vrijdag ook in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar cel wegens ambtelijke corruptie, witwassen, en valsheid in geschrifte. Hij mag op vrije voeten blijven, todat de laatste gerechtelijke uitspraak in cassatie bekend zal zijn. De komende vijf jaar mag hij geen politiek ambt bekleden.

0 comments:

Een reactie plaatsen