vrijdag 28 juli 2017

André Misiekaba (NDP) vraagt regering woningbouw tot beleidsprioriteit te maken

Prioriteit voor NDP'er is ook dat kleine ondernemers geld kunnen lenen bij KMO Fonds om kleine zaak op te kunnen zetten


André Misiekaba, fractieleider van de NDP, zei tijdens de begrotingsbehandeling gisteren in De Nationale Assemblee, begrepen te hebben dat voor de rest van dit jaar de vaste lasten nagenoeg gedekt zijn. Er zou een tekort zijn van een half miljoen om alle verplichtingen van de Staat na te komen. Voor beleidsprogramma's zijn geen middelen aanwezig. Dit bericht Starnieuws vandaag, vrijdag 28 juli 2017.

Misiekaba stelde, dat woningbouw en het fonds voor Kleine en Middelgrote Ondernemers (KMO Fonds) prioriteit moeten zijn van de regering voor 2017. Misiekaba hield een vurig  betoog, dat woningbouw prioriteit nummer 1 moet worden in Suriname.

Veel mensen zijn niet in staat om gemiddeld 200 euro huishuur te betalen. Mensen zijn wanhopig, aldus Misiekaba, omdat zij niet in staat zijn de huishuur te betalen, terwijl bij een koopwoning zij minder geld zouden hoeven uit te geven, terwijl het huis uiteindelijk van hen is.Een tweede prioriteit is voor de politicus dat kleine ondernemers geld kunnen lenen bij het KMO Fonds om een kleine zaak op te kunnen zetten. Hij verwacht dat het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme deze mensen bij de arm neemt en hen daadwerkelijk helpt. De mensen moeten worden opgevangen en begeleid.

Misiekaba benadrukte, dat ondernemerschap de ruggengraat is van de economie. 'De rode loper moet uitgerold worden voor de kleine ondernemers, opdat zij een business kunnen beginnen.'

Hij verwacht een pro-actieve houding van het ministerie waarbij mensen opgeroepen worden om gebruik te maken van het KMO Fonds. Wat partijgenoot Amzad Abdoel betreft, kan dit Fonds samengebracht worden met het Agrarisch Krediet Fonds.

0 comments:

Een reactie plaatsen