zaterdag 15 juli 2017

Arnold Kruisland: ‘Was Venetiaan president dan zou Peneux al met ontslag zijn’

'Middels zijn onbehoorlijk en onbeschoft gedrag zet hij ministerie te schande en Suriname te kijk buiten de grenzen' 


Oud-diplomaat en politicus Arnold Kruisland windt er vrijdag 14 juli 2017 in het Dagblad Suriname geen doekjes om. ‘Was Venetiaan president, dan zou Peneux allang met ontslag zijn gestuurd.’ Hij is niet te spreken over het gedrag van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, die een wetenschapper dr. Henri Ori voor vies en vuil heeft uitgescholden. 

‘De term viswijf is heel behoorlijk ten opzichte van het gedrag van Peneux welke hij onlangs heeft tentoongesteld.’

De onderwijsbonden eisen het aftreden van de onderwijsminister. Kruisland hoopt dat er invulling hieraan wordt gegeven. Indien dit niet het geval is, kunnen de onderwijsbonden dit opeisen door in staking te gaan. ‘Peneux is een minister onwaardig’, aldus Kruisland. Middels zijn onbehoorlijk en onbeschoft gedrag zet hij het ministerie te schande. Ook zet hij Suriname te kijk buiten de grenzen van Suriname. ‘Het meest laffe’ van Peneux vindt Kruisland, dat hij niet de durf en de moed heeft weten op te brengen om zijn verontschuldigingen aan te bieden aan de wetenschapper zelf. ‘Hij biedt zijn verontschuldigingen aan aan de gemeenschap.’

Volgens Kruisland zou de wetenschapper het via de groene tafel kunnen afdwingen dat Peneux al zijn ‘denigrerende, beledigende en vuile uitspraken’ terugneemt. Kruisland memoreert, dat op Peneux een grotere verantwoordelijkheid rust dan de leraar zelf. Hij is de hoogst verantwoordelijke binnen het onderwijs. Er worden hoge normen en eisen gesteld om voor de klas te staan. De minister is een toonvoorbeeld voor de leraren.

Indien Peneux niet de laan wordt uitgestuurd, houdt Kruisland zijn hart vast wat voor een voorbeeld de schoolgaanden binnen de samenleving zullen etaleren.

0 comments:

Een reactie plaatsen