donderdag 6 juli 2017

Assuria moet van Kort Gedingrechter bouwwerkzaamheden megapand voorlopig stoppen

Buurtbewoners ondervinden ernstige overlast en verstoring woongenot


Verzekeringsgigant Assuria moet van de Kort Gedingrechter de bouwwerkzaamheden van haar megapand aan de Recolaan voorlopig staken. Dit wordt vanmiddag, donderdag 6 juli 2017, in de Ware Tijd bevestigd door één van de buurtbewoners, Evelien Emanuels, die aanwezig was tijdens de spoedzitting. 

De zaak was door buurtbewoners aangespannen wegens ernstige overlast en verstoring van hun woongenot door de zware constructieactiviteiten. De omwonenden eisten, dat het bedrijf tot een geschikte oplossing komt, aangezien zij verrast zijn door de bouwwerkzaamheden door de maatschappij en onvoldoende tijd hebben gekregen om daarop in te spelen.

'Er is nu reeds schade aan onze have en goed en daar is Assuria voor verantwoordelijk', stelt Emanuels.

De advocaat van het bedrijf heeft tot 11 juli de tijd van de rechter om te reageren in deze kwestie. 'Maar, voor nu moeten alle werkzaamheden worden stopgezet zolang de zaak nog gaande is. Wij zijn blij omdat onze rust voorlopig is hersteld. Ze mogen bouwen wat ons betreft, maar wij willen hier niet meer wonen en dat is hun probleem', aldus Emanuels.

Assuria is bezig een megapand van tien verdiepingen op te zetten aan de Recolaan voor het nieuwe hoofdkantoor. Het gaat om een forse investering in wat het hoogste gebouw van Suriname moet worden.

0 comments:

Een reactie plaatsen