maandag 10 juli 2017

Auto in Amsterdam waaronder een explosief ontplofte is van lid familie Sno

Politie Amsterdam-Amstelland gaat ervan uit dat het om een een gerichte actie gaat

(Bron foto: AT5/Twitter)

De Telegraaf meldt vandaag, maandag 10 juli 2017, dat de auto in Amsterdam waaronder zondagnacht een explosief ontplofte, van een telg van de familie Sno is, waartoe ook oud-voetballer Evander (30) hoort. Evander Sno maakte vorige week bekend te stoppen met voetbal ’vanwege familieomstandigheden’. 

Meerdere bronnen bevestigen, aldus De Telegraaf, dat de Audi Q7in de Van Reigersbergenstraat, in de Frederik Hendrikbuurt, van de familie Sno was. De politie wil niet zeggen of de auto in gebruik was bij de familie Sno. Vermoedelijk is de explosie veroorzaakt door een handgranaat die ontplofte onder de wagen. De politie Amsterdam-Amstelland gaat ervan uit dat het om een een gerichte actie gaat.

Het AD schrijft, dat mogelijk een conflict om drugs de aanleiding is voor de aanslag, al moet dat nog uit onderzoek blijken, en dat de auto in gebruik was bij een broer van Evander..

Sno voetbalde bij onder meer Ajax, Feyenoord en RKC. Evander Sno begon zijn profcarrière bij Ajax, maar kreeg bij de Amsterdamse club een fikse tegenslag te verwerken toen ernstige hartproblemen bij hem optraden. Na een succesvolle revalidatie vertrok hij bij Ajax en speelde bij diverse clubs.

Sno beëindigde zijn carrière dit jaar bij de Waalwijkse voetbalclub RKC, naar eigen zeggen, omdat hij het profvoetbal niet meer kon opbrengen. In april van dit jaar werd Sno vrijgesproken van het zwaar mishandelen van twee mannen in het uitgaanscircuit van Amsterdam in 2013. Volgens de rechter was er onvoldoende bewijs. Zijn twee broers kregen wel taakstraffen van zestig en tweehonderd uur.


(Red. De Surinaamse Krant/Telegraaf/AD/AT5/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen